Tilaa
Jutut

Vene 24 Båt -messuraportti: Veneilijän uutuuselektroniikkaa

15.03.2024

Kirjoittajatimo kuukkanen

Leveällä rintamalla

Simrad NSX Ultrawide

Simrad NSX Ultrawide on kohtuuhintainen, tuplaleveä näyttö, joka on yhtä ja samaa ruutua koko leveydeltään. Sillä voi toteuttaa matalaprofiilisen kojelaudan, ja näytön saa lähelle luontevaa näkökenttää.

Ruudulle mahtuu rinnakkain useampi ikkuna sekä toiminto- ja tietopalkkeja.

12- ja 15-tuumaiset näytöt vastaavat kooltaan kahta 7- ja 9-tuumaista rinnakkain, mutta korkeutta on hieman niitä enemmän. Leveytensä puolesta Ultrawidet mahtuvat melko pieneenkin veneeseen.

Näytöt voi upottaa kojetauluun tai asentaa telineeseen.

Lisätiedot simrad-yachting.com

Isompi on parempi

GPSMAP 16 x3

Garmin julkisti GPSMAP x3-sarjan 7–12-tuumaisten plottereiden jatkoksi 16-tuumaisen näytön, joka on nyt x3-sarjan suurin. IPS-tekniikka luo selkeän ja kontrastikkaan kuvan kaikista järkevistä katselukulmista aurinkolaseilla ja ilman.

X3-sarjan tuttuja ominaisuuksia ovat tehokas prosessori ja sujuva toiminta myös lisälaitteiden näyttönä. Siihen käyvät Garmin Navionics+ kartat, ja kattavien NMEA- ja Garmin Marine Network -yhteyksien kautta siihen voi liittää laajan valikoiman lisälaitteita, myös elävää kuvaa näyttävän LiveScope-luotaimen.

Lisätiedot garmin.com

Elekieltä

Furuno Navnet TZtouchXL

Furunon Navnet -plotterisarja on saanut uuden, teräväpiirtoiset lippulaivamallin TZtouchXL, jonka näyttökoot ovat 22 ja 24 tuumaa. Isompiin veneisiin tarkoitetuille ruuduille mahtuu kerralla kuusi ikkunaa.

Edeltäjämalli TZT3:sta tutut elekomennot sujuvoittavat myös XL-sarjan käyttöä. Eri reunoista pyyhkäisemällä saa esiin navigointitiedot, usein käytettävät komennot, karttanäkymän kerrosvalinnat ja ikkunayhdistelmät.

Tärkeimmät toiminnot saa esiin pyyhkäisyllä ja yhdellä tai parilla kosketuksella ilman mutkikkaita valikkorakenteita.

Lisätiedot furuno.fi

Syvyydet esiin

LakeMaster -kartta

Uutisia Humminbirdin omistajille: LakeMaster on kartoittanut nyt myös Suomen meri- ja järvialueet. Digitaaliset vektorikartat sopivat ainoastaan Humminbirdin plottereihin.

LakeMaster VX-versiossa on värivarjostuksin korostetut syvyyskäyrät sisävesiltä. Premiun-VX:ssä on lisäksi satelliittikerros, joka sekin voi näyttää vedenalaisia pohjan muotoja.

Minn Kotan uusissa keulamoottoreissa on halutun syvyyskäyrän seuranta, joka edellyttää Humminbird-näyttöä ja LakeMaster-karttaa.

Lisätiedot comstedt.fi

Pahan päivän varalle

Jotron Tron SA20PLB

Henkilökohtainen hätälähetin on hyvä henkivakuutus merihädässä matkapuhelinkentän ulkopuolella.

Paristokäyttöinen Jotron Tron SA20 PLB lähettää hätäviestin Cospas-Sarsat-pelastuskeskukseen satelliittiverkon kautta. Paluukanava (RLS) kuittaa vastaanotetun hätäsanoman.

Pieni ja kevyt laite on helppo kiinnittää asusteisiin tai ripustaa kaulaan. Mukana on välineet ääni- ja valomerkkien antamiseen. Laite lähettää lisäksi lähipaikannukseen sopivaa signaalia.

Lähettimen toimintakunnon voi tarkistaa matkapuhelimen NFC-skannauksella.

Lisätiedot jotron.com

Lue myös nämä

X