Tilaa
Näyttelyt

Vene 23 Båt: Selvää sukunäköä malliston lippulaivaan – Grandezza 30 CA ja OC

15.02.2023

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajamarkus pentikäinen

GRANDEZZA 30 CA ja OC täydentävät Kokkolasta maailmalle ponnistaneen merkin retki- ja matkavenemallistoa. Uutuusmallien kerrotaan perustuvan samaan runkomuotoiluun kuin valmistajan lippulaivan, Grandezza 37 CA:n – sukunäköä on muutenkin selvästi.

Mallimerkinnällä CA tarkoitetaan takaovella suljettavaa salonkia. Ovet avattuina siitä ja taka-avotilasta muodostuu viihtyisä yhtenäinen oleskelutila. OC on sitten korkealla aurinkotasollaan houkutteleva takaa avoin vaihtoehto, jossa matkustamon saa suljettua peräkuomulla.

Oleskeluun ja yöpymiseen on molemmissa malleissa tunnelmallisesti sisustettu keulakajuutta. Vuoteen saa muokattua näppärästi parivuoteesta erillisvuoteeksi. Keskellä venettä sijaitsevan ”päämakuukajuutan” täyttää leveä parivuode. Toiletissa on sähköinen wc ja suihkutila seisomakorkeudella.

Pentteri on molemmissa malleissa kansisalongin laidalla. Vakiovarustukseen kuuluvat liesi, lämmin painevesi sekä 70 litran jääkaappi.

Uudet Grandezzat liikkuvat Volvo Pentan 380-hevosvoiman (D6-370) sisäperädieselin voimalla. Pituutta veneillä on 9,4 metriä, leveyttä senttiä vaille kolme metriä ja painoa 4 500 kiloa.

Grandezza 30 CA on ehdolla Messujen veneeksi 2023 matkavene-luokassa.

Osasto 6d48

Lisätiedot: Grandezza

Grandezza 30 CA

Grandezza 30 CA

Lue myös nämä

X