Tilaa
Näyttelyt

Vene 23 Båt: Pip Hare kävi Purjehdussatamassa

12.02.2023

Kirjoittajaja kuva pasi nuutinen

Yksi maailman tunnetuimmista avomeripurjehduksen naiskippareista käväisi Vene 23 Båt -messuilla kertomassa kuulumisiaan. Brittiläinen Pip Hare osallistui vuoden 2020-21 Vendée Globeen ja purjehti sijalle 19. kisan toiseksi parhaana naisena.

Suomeen Hare saapui ensi sijassa kilpakumppaninsa ja ystävänsä Ari Huuselan kutsumana Lapin-lomalle. Samalla hän kertoi omista kokemuksistaan viime kisassa ja valmistautumisestaan seuraavaan lähtöön vuonna 2024. Siihen hän on saanut uudemman ja kilpailukykyisemmän veneen. Vuonna 2015 valmistunut IMOCA 60 Medallia on ensimmäisen sukupolven foilaavia pursia ja Banque Populaire -nimisenä se voitti kilpailun ensimmäisellä yrityksellään Armel Le Cleachin kipparoimana. Samalla syntyi yhä lyömätön reittiennätys 74 vuorokautta.

Paitsi kilpapurjehtijana, Pip Hare tunnetaan purjehduksenopettajana ja hänen lukuisat purjehduksen saloja esittelevät youtube-videonsa ovat erittäin suosittuja. Messuesitelmänsä jälkeen hän antoi Vene-lehdelle lyhyen haastattelun, joka julkaistaan kevään numeroissamme.

Purjehdussataman ohjelmaa venemessuilla

 

Oikaisu 22.2.2023 kello 11.52: Korjattu Medallia-veneen nimi oikeaksi.

Lue myös nämä

X