Tilaa
Jutut

Varma ”kevään merkki” eli Helsingin venemessut lähestyvät vauhdilla

Pohjois-Euroopan suurimmassa veneilytapahtumassa on mukana noin 300 näytteilleasettajaa ja 500 venettä.

09.01.2020

KirjoittajaTanja Paananen

Venemessut on monelle ensimmäinen piristysruiske uuteen veneilykauteen. Nähtävillä on paljon erikokoisia, eri tarkoituksiin sopivia veneitä.

Messuilla järjestetään nyt ensimmäistä kertaa koulutustilaisuus myös veneilyn aloittajille ja veneilystä kiinnostuneille. Tilaisuudessa kerrotaan vinkkejä veneen ostosta, kursseista, venepaikoista aina veneen talvisäilytykseen asti.

Purjehdussatamassa kuullaan jälleen Ari Huuselan, Tapio Lehtisen, Tuomo Meretniemen ja Kari ”Ruffe” Nurmen kertomuksia maailman meriltä. Messuille on tulossa näytille tänä vuonna useampia purjeveneitä. Myös foilaava uutuus, ruotsalainen sähkövene Candela saa oman paikkansa messukeskuksesta.

Venemessujen yksi tärkeä aihe on Itämeri ja sen suojelu. Purjehdussatamaan ankkuroituu Zer°emission-kisavene, joka tuo esimerkillään esille meristä huolehtimista. Vene on yksi suurimmista koskaan venemessuilla olleista purjeveneistä.

Suomen Messusäätiön Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan perjantaina 14. helmikuuta, jolloin ympäristönsuojelun aiheet ovat laajemminkin esillä.

Venemessuilla on tuttuun tapaan myynnissä runsas määrä erilaisia veneilytarvikkeita ja -vaatteita. SPV:n kamapörssi palvelee messukeskuksen yläkerrassa, jonne voi viedä omia hyväkuntoisia tarpeettomaksi käyneitä veneilyvarusteita myyntiin.

Venemessujen tiedottaja Teija Armannon mukaan kalastusharrastus kasvattaa koko ajan suosiotaan. Messukävijät pääsevät myös kokeilemaan sukellusta ja suppailua. Uusi Aalto -altaan lisäksi alueella on sup-testiallas, kalastuksen Lowrance Live Stage ja kaksi sukellusallasta.

Veneen ja Otavamedian pisteellä on ohjelmassa muun muassa meteorologi Markus Mäntykannaksen säävisailua, Veneen solmuklinikka sekä oppia kalastussiimojen solmimiseen.

Lue myös nämä

X