Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Linkit

Vanhat veneet

01.09.2017

KirjoittajaKiti Westerback

www.edu.fi/projektit/tammi/vesi/kulttuuri_teksti_kirkko.htm
Lisää kirkkovenehistoriikkiä. Tiesitkö muuten, että suurimpiin veneisiin mahtui jopa 150 henkeä. Eikä niillä pelkästään kirkossa käyty, vaan myös ostosreissuilla, vähän niin kuin nykyään busseilla Ikeassa ja Keskisen kyläkaupassa. (Vene 10/06)

www.hylyt.net
Hylyistä ja sukeltamisesta kiinnostuneita hemmotellaan tällä mainiolla haaksirikkojen ja hylkylöytöjen tietopankilla. Hylyt on listattu aakkosittain, mutta niitä voi tarkastella kartalla myös alueittain tai poimia erilleen sotahylyt, museohylyt, kuvalliset, paikannetut, paikantamattomat tai nostetut hylyt. Kymmenkunta mielikuvitusta herättelevää vihjettäkin löytyy. Valtaosa hylyistä makaa suolaisessa vedessä, muutama sisävesillä. (Vene 3/09)

www.kolumbus.fi/jamikko/Suuret%20purjelaivat.htm
Merikapteeni Jukka Mikkolan Suurten purjelaivojen bibliografiassa esitellään 226 laivaa perustietojen ja valokuvien muodossa. (Vene 3/09)

www.merihistoria.fi
meri- ja laivahistoriallisen aineiston digitaalinen arkisto.

www.vasamuseet.se/Utforska_Vasa/poskoj.aspx
Osaatko purjehtia Vasa-laivaa ilman että se uppoaa? Muuttamalla lastia, purjeita ja tuulen nopeutta voi kokeilla pääseekö pidemmälle kuin oikea Vasa, joka upposi ensimmäisiin tuulenpuuskiin. Vasa-laivan museon verkkosivuilla on paljon tietoa ja tekemistä. Laivan lyhyt historiikki löytyy myös suomenkielisenä. (Vene 3/09)

www.wanhatpurjelaivat.net
Martti Viren tyylikäs ja kattava sivustokokonaisuus kertoo laivojen rakentamisesta, materiaaleista, rikityypeistä, merimieselämästä ja nykypäivän perinnelaivoista. Kannattaa tutustua! (Vene 3/09)

 

Lähetä oma linkkivinkkisi

osoitteella kiti.westerback@otavamedia.fi (viestin aiheeksi ”Verkkovinkki”)

X