Tilaa
Arvostelut

Vallattoman laivan laulut

16.11.2023

Kirjoittajalauri kaira

Laulut ja sävelmät ovat kuuluneet jo satoja, ellei tuhansia vuosia merellä liikkumiseen. Varhaisten kauppapurjealusten kansilla lauluilla on rytmitetty työtä ja trubaduurimaisilla sävelmillä on viihdytetty iltaa venevalkamissa. Meriaiheiset tunnetut kappaleet ovat löytäneet sijansa veneilijöiden sydämistä ja niitä on julkaistu pursiseurojen laulukirjoissa. Mitä olisikaan meri ilman sävellettyä runoutta, joka yhdistää ja sitoo meidät osaksi merellistä kulttuuriperintöä?

Harvemmin kuitenkin meriaiheiset laulut ovat suunnattu lapsille, mutta nyt siihen on tullut muutos. Kokeneet kulttuuri- ja musiikkialan ammattilaiset Liisa Kallio, Soili Perkiö ja Piia Säpyskä ovat tehneet laulukirjan nimeltä Vallattoman laivan laulut.

Teoksessa seikkailevat Vallattoman laivan väki, johon kuuluvat merirosvokapteenin Joonas Auringon lisäksi muun muassa Herkules-kukko, prinsessa Persilja, trubaduuri Tinjami ja kissa Korianteri. Iloiset sävelmät ja riemukkaat laulut rakentuvat edellä mainittujen henkilöiden ympärille. Kappaleiden lisäksi teoksesta löytyy teemaan liittyviä leikkejä, tehtäviä sekä askarteluohjeita. Tarttuvia ja iloisia kappaleita on hauska laulaa niin lasten kuin aikuisten kesken ja tuskin kukaan voi olla hymyilemättä laulettuaan ja luettuaan värikkäästi kuvitettua teosta.

Vallattoman laivan lauluja voi kuunnella Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen levyttämältä riehakkaalta äänitteeltä tai suoratoistopalveluiden kautta.

Tekijät Liisa Kallio, Soili Perkiö ja Piia Säpyskä
Kustantaja WSOY
Hinta 27,95 €

suomalainen.com

Lue myös nämä

X