Tilaa
Uutiset

Valkama Picnic – Sähköllä Suomesta Amerikkaan

22.05.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Uusi kotimainen venevalmistaja Valkama tähtää ensin USA:n, sitten vasta Suomen markkinoille. Ensimmäinen venemalli esitellään tositoimissa The Ocean Race -purjehduskilpailun toimitsijaveneenä Newportissa 13.-21. toukokuuta.

Valkama Picnic on viiden hengen C-kategorian avovene, joka toimii pelkästään sähköpropulsiolla. Runko on suunniteltu laajalle nopeusalueelle niin, että noin 17 kn matkavauhdilla kuljetaan liu’ussa ja toiminta-aika on pari tuntia. Uistelunopeuksilla alle 5 kn ja 0,5 kW kulutuksella riittää 36 kWh akkukapasiteetti hyvin vaikka koko päivä kalastukseen.

Mallinimen mukaiseen retkivarusteluun kuuluvat mm. sähkökeraaminen liesi sekä jääkaappi sijoitettuna veneen keskellä olevaan pentteripulpettiin. Kahdenistuttavalla penkillä varustettu ohjaamo on sen keulanpuolella, matkustamo muodostuu perän avotilaa kiertävästä U-sohvasta.

Perässä on uimatasot molemmin puolin moottoria, jonka toimittaa amerikkalainen Flux Marine. Sen valikoimassa ovat hevosvoimavastaavuudeltaan 40, 60 ja 70 hv perämoottorit.

Alumiinirunkoiset veneet rakennetaan omassa, uudessa tehtaassaan Mikkelissä.

Lisätiedot: Valkama

Valkama Picnic

Lue myös nämä

X