Vahva nuorten joukkue Kroatiaan 8.-17.7.

20.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Jolle Blässar

Kroatian Zadarissa 8.-17.7. järjestettäviin Youth Sailing ISAF World Championship -kilpailuihin lähtee Suomesta neljä purjehtijaa: Laser-luokkiin Otso Ahvonen ja Niki Blässar (kuvassa) sekä 29er-luokkaan Noora Ruskola/Camilla Cedercreutz.

Nuorten maailmanmestaruuskilpailu on vanhin Kansainvälisen Purjehtijaliiton järjestämä regatta. Jokainen maa voi lähettää vain yhden 31.12.92 jälkeen syntyneen purjehtijan tai tiimin kuhunkin luokkaan.

Päätöstä Laser Radial -luokan karsintapaikoista jouduttiin lykkäämään kaksi kertaa talven aikana, mutta Norjan Mossissa viime viikon lopulla navakassa tuulessa 40 veneen voimin käydyn Euro Cup -kilpailun taso täytti liiton kriteerit hyvin.

Suomen pojat olivat alusta asti kärkijoukkoa. Perjantain jälkeen HSK:n Kaarle Tapper oli ykkönen ja NJK:n Otso Ahvonen oli toinen. Sunnuntain finaalipäivään pojat lähtivät tasapisteissä. Kilpailussa oli jäljellä kaksi lähtöä, joissa molemmissa tasaväkisen taiston jälkeen Otso Ahvonen oli sijan parempi kuin Kaarle. Kilpailun kokonaissijoituksessa Otso oli kolmas ja Kaarle neljäs.

Tyttöjen puolella NJK:n Niki Blässar johti Suomen karsintakilpailua alusta loppuun.

29er-luokassa karsintakilpailuna toimi Göteborgin Olympic Classes Regatta 6.-8.5. Karsintasääntönä oli sijoittua viiden parhaan joukkoon. Neljänneksi sijoittuneet Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz (NJK) olivat selkeästi kisan paras tyttövenekunta.

Valmennuspäällikkö Esko Rechardtin mukaan ISAF Youth Worlds -kilpailu on valmennusryhmän toiminnassa vuoden kohokohta.

– Tavoitteena on yltää kymmenen parhaan joukkoon sekä poikien Laserissa että 29ersissa.

Valmentaja Tom Lönnqvistin mukaan kisoista on mahdollista napata jopa mitali mukaan, kunhan purjehtijat saavat aikaan hyvät suoritukset kaiken kisahälinän keskellä.

– Kevään valmistavat kilpailut ovat osoittaneet, että joukkueemme on valmis ja vahva, joten odotan innolla tulevaa kisaa, hän sanoo.