Tilaa
Arvostelut

Vaahtopäät purjehdusleirillä

03.01.2018

KirjoittajaAri Inkinen

Tekijät Lissu Suursalmi ja Pekka Rahkonen
Hinta 25,50 €

Oliveria jännittää matkalla purjehdusleirille. Hän ei ole koskaan purjehtinut ja nyt hän on matkalla viikoksi saareen. Vähemmästäkin jännittäisi.

Viikon aikana ehtii tapahtua monenlaista, mutta loppujen lopuksi Oliver oppii purjehtimaan optimistijollalla ja hän huomaa, että jännitti turhaan – ja että purjehdus on hauskaa.

Suomessa julkaistaan kovin vähän lapsille ja nuorille suunnattua veneilyyn innostavaa kirjallisuutta, joten siksikin Lissu Suursalmen kirjoittama ja Pekka Rahkosen kuvittama Vaahtopäät purjehdusleirillä on tervetullut kirja. Sen lisäksi, että kirja on hauskasti ja lapsia aliarvioimatta kirjoitettu, se on myös mukavasti kuvitettu; se on toimiva kokonaisuus.

Kirja perustuu Kantvikin purjehtijat -seuran jokavuotiseen, ainakin kirjan perusteella hauskaan, purjehdusleiriin. Kirja opettaa leirikuvauksen kautta niin purjehduksen yleisiä asioita ja pelisääntöjä kuin purjehduksen turvallisuutta ja tekniikkaa. Tärkeässä roolissa on myös ympäristötietoisuus. Kaikki saarnaamatta ja leikin kautta.

Vaahtopäät purjehdusleirillä on Vilskettä vesillä -kirjasarjan ensimmäinen julkaistu kirja. Jatkoa seuraa. Kirja on saatavana suomeksi ja ruotsiksi.

Vaahtopäät

Lue myös nämä

X