Tilaa
Uutiset

Uusi VTS-keskus Turkuun

29.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Trafi

VTS eli Vessel Traffic Service on alusliikennepalvelu, jonka tarkoituksena on parantaa merenkulun turvallisuutta, edistää alusliikenteen sujuvuutta ja tehokkuutta sekä ennaltaehkäistä onnettomuuksia ja niistä mahdollisesti syntyviä ympäristöhaittoja. VTS-keskusten valvonta-alueet kattavat kaikki rannikon kauppamerenkulun väylät sekä Saimaan syväväylän. Saimaalla VTS-keskus vastaa myös hätäliikenteen hoitamisesta.

Kolme nykyistä VTS-keskusta – Bothnia-VTS Vaasa, West Coast -VTS Pori ja Archipelago-VTS Länsi-Turunmaa – yhdistetään uudeksi Länsi-Suomen meriliikennekeskukseksi, joka perustetaan Turkuun.

Länsi-Suomen meriliikennekeskus vastaa kaikkien lakkautettavien VTS-keskusten tehtävistä ja lisäksi se tarjoaa Bothnia VTS:n alueella tiedotuksen ohella navigointiapua ja liikenteen järjestelypalveluja.

Keskittämällä VTS-toiminnot Turkuun samoihin tiloihin Puolustusvoimien, Rajavartiolaitoksen, Liikenneviraston ja Liikenteen turvallisuusviraston kanssa saavutetaan parempi viranomaisyhteistyö. Hyöty korostuu erityisesti poikkeustilanteiden hallinnassa, kun meripelastustilanteissa kaikki virka-apuviranomaiset ovat samassa paikassa.

Muutos tulee voimaan 1.3.2012.

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X