Tilaa
Uutiset

Uusi uiva Airistolla syyskuussa

09.03.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Risto Nordell

Uiva venenäyttely Airiston Lomakeskuksessa järjestetään 17.-18.9. Järjestäjänä toimii Strandbo Group ja tapahtuman käynnistäjänä on venemaahantuojien ja -myyjien väljä ryhmittymä. Airiston Uivan keskeinen päämäärä on saada veneiden ostajat liikkeelle aikaisemmin, jotta veneet ehditään valmistaa seuraavalle veneilykaudelle.

Varsinkin purjeveneiden maahantuojien on käytännössä mahdotonta toimittaa helmi-maaliskuussa tilattu vene seuraavaksi kaudeksi. Euroopan kasvava kysyntä täyttää miltei kaikkien venevalmistajien toimituskapasiteetin jo pian Düsseldorfin näyttelyn jälkeen. Niinpä vuoden päävenenäyttely, Helsingin kansainvälinen näyttely, on yhä selvemmin markkinointitapahtuma, jonka hedelmät poimitaan loppuvuoden myyntikaudella.

Helsingin Uiva elokuussa, NJK:n Venetori ja Airiston Uiva syyskuussa sekä Turun Venemessut lokakuussa muodostavat toimivan ketjun. Koepurjehdusten ja koeajojen järjestäminen ennen hallinäyttelykautta on loppukesällä helppo toteuttaa ennen kansainvälisiä Euroopan messuja.

Ensimmäiseen Airiston Uivaan odotetaan noin sataa venettä. Paikallisten lisäksi mukaan ovat tulossa mm. Beneteau, Delta, Delphia, Dehler, Dufour, Feeling, Jeanneau, Hallberg-Rassy, Hanse, Maxus, Moody ja Saare. Airiston Uivassa on myös venetori-tyyppinen tapahtuma.

Tapahtuman nettisivut  avataan huhtikuun aikana.

Kuva: Risto Nordell 

 

Lue myös nämä

X