Tilaa
Uutiset

Uusi poliisivene tekee crash stopin – katso video!

14.09.2017

Kirjoittajaja kuvat Tomi Peurakoski

Helsingin poliisi on ottanut käyttöön uuden Ville 1 -nimisen poliisiveneen. Venettä esiteltiin medialle syyskuun 14. päivä.

Kyse on Kewatec AluBoat Oy:n valmistamasta 11,9 metrisestä alumiiniveneestä, jossa on tuhannen hevosvoiman Caterpillar-moottori.

Maksimivauhti veneellä on yli 40 solmua.

Tehokas merimaija pystyy rantautumaan matalillekin rannoille vahvistetun pohjan ansiosta. Myöskään potkurit eivät joudu matalikoissa koville, sillä alus kulkee vesisuihkupropulsiolla.

Dieseliä mahtuu tankkiin 900 litraa, jolla alus kulkee noin 300 meripeninkulmaa reilun 30 solmun vauhdilla.

Vanhempaan Ville 1:een verrattuna uusi Ville 1 on noin metrin pidempi ja hytti on sijoitettu paapuurin puolelle, jolloin styyrpuurin puolelta pystyy kävelemään helposti päästä päähän. Aiemmassa veneessä hytti oli sijoitettu keskelle. Uusi sijoitus mahdollisti leveämmän ja tilavamman hytin. Hytti on myös eristetty rungosta, jonka ansiosta melu sisätiloissa on yllättävän vaimea.

Ylikonstaapeli ja merikapteeni Jari Niininen esitteli toimittajille, miten Ville 1 saadaan pysähtymään mahdollisimman nopeasti. Crash stop tehtiin 34 solmun nopeudesta ja vene pysähtyi todella nopeasti, kuten videolta näkee. Laiturilla olleiden toimittajien vaatteet saivat pikakylvyn.

Lue myös nämä

X