Tilaa
Uutiset

Uusi Loisto Karttakeskukselle

08.12.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Uusi Loisto
Uusi Loisto -tuoteperheen isä Hannu Säles alkaa laskeutua kevyesti eläkkeelle, ja nyt Karttakeskus hankki tuoteperheen ohjelmistot.

Uusi Loisto- ja Tasku Loisto -tuotteet on suunniteltu Suomen oloihin sopiviksi ammattikäyttöön sekä avuksi kaikille ulkoilijoille, veneilijöille, kalastajille ja muuten luonnossa liikkuville.

– Navigaattorien, oppaiden, paikkatietoon perustuvien sosiaalisten medioiden ja paikkatietopelien suosio on kasvanut vahvasti viime aikoina. Näin digitaaliset navigaatio- ja karttatuotteet ovat tulleet osaksi yhä useamman suomalaisen arkea. Haluamme olla tässä kehityksessä vahvasti mukana, Karttakeskuksen kuluttaja- ja jakelukanavamyynnin johtaja Janne Kostamo sanoo.

Uusi Loisto -tuotteiden ominaisuudet on todettu erinomaisiksi Erä-lehden ja Vene-lehden vertailuissa. Laadusta kertoo myös se, että ohjelmistoihin luottaa myös Suomen Meripelastusseura.

– Etenkin ammattikäyttäjille tuotteen jatkuvuus on olennaista, ja nyt eläkeiän lähestyessä halusin löytää Uusi Loisto -perheelle uuden kodin, jossa sitä kehitetään edelleen. Tunnen Karttakeskuksen ja luotan sen osaamiseen, sillä olemme tehneet yhteistyötä jo useana vuonna. Olen ratkaisuun erittäin tyytyväinen, Hannu Säles toteaa.

Karttakeskuksella on pitkä historia erilaisten ulkoiluun liittyvien karttapalveluiden tuottajana: ensimmäiset Meri-CD-tuotteet syntyivät yhteistyössä Merenkulkulaitoksen kanssa jo 1990-luvun alussa. Uusi Loisto -tuotteet korvaavat jatkossa Karttakeskuksen kustantaman Veneily-CD:n.

Erityisesti kuluttajille suunnatut Tasku Loisto -navigointituotteet toimivat Nokian matkapuhelimissa sekä Windows CE -laitteissa. Tasku Loisto voitti Erä-lehdessä 13/2010 testin, jossa vertailtiin matkapuhelinpaikannukseen suunniteltuja karttaohjelmistoja. Kesäkuussa ilmestynyt uusi Tasku Loisto II -versio toimii Windows CE-, Windows 7-, Mac- ja Symbian-alustoilla.

Uusi Loisto ja Tasku Loisto ovat myynnissä Karttakeskuksen nettikaupassa ja jälleenmyyjillä.

 

Lue myös nämä

X