Tilaa
Uutiset

Ulkomailla talvitelakoidut veneet kotiin viranomaisvalvonnassa

Länsi-Suomen merivartioston mukaan huviveneitä voi siirtää ulkomaille tai ulkomailta Suomeen toukokuun puolivälissä aukeavan aikaikkunan aikana. Siirrot tehdään veneen omistajan tai kipparin, merivartioston ja terveysviranomaisten kanssa yhteistyössä 11.5.–17.5.2020.

26.04.2020

KirjoittajaTomi Peurakoski

Länsi-Suomen merivartioston mukaan poikkeusolojen pitkittyessä merivartiosto on arvioinut tilannetta ja yhdessä terveysviranomaisten kanssa luonut järjestelyn, jossa huviveneiden siirto Suomesta ulkomaille ja ulkomailta Suomeen tullaan mahdollistamaan 11.5.–17.5. välisenä aikana siinä mahdollisessa tapauksessa, että rajanylitysliikenteen rajoitukset jatkuvat 13. toukokuuta jälkeen.

Länsi-Suomen merivartioston alueella rajanylityksen tulee tapahtua Maarianhaminan merivartioaseman rajanylityspaikalla Suomesta huviveneellä poistuttaessa tai Suomeen huviveneellä saavuttaessa. Rajanylitysaikeesta tulee antaa ennakkoilmoitus puhelimitse (p. 018-57055), vhf:llä (kutsu ”Maarianhaminan merivartioasema” kanavalla 16) tai sähköpostitse rrmh@raja.fi viimeistään yhtä tuntia ennen aiottua rajanylitystä.

Rajanylityksen yhteydessä tulee kipparin pystyä esittämään terveysviranomaisille, miten tartuntatautiriski minimoidaan matkaan liittyen ja millä tavalla karanteeninomaiset olosuhteet järjestetään matkan jälkeen. Merivartiosto muistuttaa, että veneen siirtoon liittyviä mahdollisia muita matkoja suunnitellessa tulee huomioida, että matkustaminen takaisin Suomeen tai Suomesta pois saattaa olla hyvin hankala järjestää vallitsevassa tilanteessa.

Länsi-Suomen merivartiosto ei ota kantaa muiden valtioiden mahdollisesti asettamiin rajoituksiin maahan saapumiseen tai maasta poistumiseen liittyen, vaan ne tulee selvittää itse ennen matkalle lähtöä.

Vielä ei ole tietoa, järjestääkö Suomenlahden merivartiosto vastaavanlaisen siirtoikkunan Viron ja Suomen välille, sillä moni veneilijä säilyttää venettään Virossa talvisin.

Merivartiosto muistuttaa, että kaikkea tarpeetonta liikkumista suositellaan edelleen välttämään tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi.

Lue myös nämä

X