Tilaa
Uutiset

Uiva 2011: Ennätysmäärä nähtävää

11.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Kiti Westerback

Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään HSK:lla Lauttasaaressa 18.-21.8.

Neljättätoista kertaa HSK:lla järjestettävä näyttely on vakiinnuttanut paikkansa maan tärkeimpänä uivana venenäyttelynä ja kaikkein tärkeimpänä purjeveneiden esittelytilaisuutena. Purjeveneitä on esillä 49 ja pien- sekä moottoriveneitä viidessä eri laiturissa ja maissa yhteensä 243. Veneilytarvike- ja varusteosastoja on yhteensä 88.

Näytteilleasettajia on 155.

Runsas ohjelma

Suomen Purjehdus ja Veneily ry järjestää pienvenealtaalla lapsille Solmukoulun ja lapset voivat myös testata purjehdustaitojaan ”optimistijollasimulaattorissa”.

Meripelastusseura on mukana näyttelyssä aluksillaan ja Suomenlahden Merivartiosto järjestää lauantaina iltapäivällä helikopteriavusteisen pelastusnäytöksen.

Saaristolääkärien punkkibussista saa kätevästi otettua itselleen punkkirokotuksen.

Tänäkin vuonna on kävijöillä mahdollisuus näyttelyssä koeajaa unelmaveneensä. Kippari-lehti järjestää jälleen erittäin suositun koeajotilaisuuden omassa laiturissaan tarviketeltan takana. Kaikissa koeajoveneissä on valmistajan tai maahantuojan edustaja isäntänä. Näyttelyvieraat pääsevät testaamaan veneitä ajotilanteen ja sään niin salliessa. Koeajot ovat maksuttomia ja niille ilmoittaudutaan koeajolaiturin vieressä olevaan Kipparin telttaan, josta saa myös pelastusliivit lainaksi ajon ajaksi. Koeajoja ei voi varata etukäteen.

Helposti paikalle

Helsingin uivaan venenäyttelyyn pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla (linja-autot 65A, 66A ja 21V).

Lauantaina on ilmainen bussikuljetus näyttelyyn 20 minuutin välein ja sunnuntaina puolen tunnin välein Kiasman edestä Helsingin keskustasta klo 9:30-17:30. Paluubussit Lauttasaaresta klo 11-18.

Viikonloppuna kannattaa auto jättää Rautatientorille Elielin parkkiin ja hyödyntää Uivan ilmaista bussia.

HSK:n talvisäilytysalueella näyttelyn eteläpuolella on parkkialue, jossa pysäköinti maksaa 5 euroa. Pysäköinnistä vastaa Vikingarna-meripartiolippukunta.

Näyttelyyn ei valitettavasti voi tulla omalla veneellä, sillä kaikki venepaikat on varattu näyttelylle.

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X