Tilaa
Uutiset

Tuuli Petäjä-Sirén päättää urheilu-uransa tähän vuoteen

19.12.2022

Kirjoittajaveneen toimitus

Tuuli Petäjä-Sirén päättää pitkän ja menestyksekkään urheilu-uransa tähän vuoteen. Lontoossa 2012 olympiahopeaa RS:X-luokassa purjehtinut ja samana vuonna EM-pronssia juhlinut Petäjä-Sirén osallistui urallaan kaikkiaan neljiin kesäolympialaisiin (Peking, Lontoo, Rio, Tokio).

Petäjä-Sirén muistetaan Vuoden urheilijana 2013 ja Suomen lipunkantajana Rion olympialaisista. Hän on kahden lapsen äiti, joka kouluttautui huippu-urheilun ohessa arkkitehdiksi.

”Olen pohtinut urheilu-urani päättämistä vuoden mittaan, ja kauden päätteeksi oli oikea hetki käydä tämä läpi perusteellisesti. Olen ollut 17 vuotta putkeen mukana MM-kisoissa ja käynyt neljät olympialaiset. Vuosi vuodelta on lähestynyt se hetki, jolloin mietin, että urheilu on antanut minulle jo paljon – voiko se antaa enää enempää?

Tämän yhden iQFoil-luokassa kilpailemani vuoden perusteella on selvää, että olen luokkaan aivan liian pienikokoinen voidakseni haastaa maailman kärkeä Pariisin olympialaisissa. Vaikka olen kehittynyt paljon, olen lyönyt painon kanssa päätäni seinään. Toinen merkittävä syy päätökseeni on se, että lapseni alkavat olla jo niin isoja, että heillä on omia harrastuksiaan ja menojaan, eikä tunnu reilulta aikatauluttaa enää koko perheen arkea minun kisareissujeni ympärille.

Lähitulevaisuuden suunnitelmissani on viettää kiireetön joulu perheen kanssa. Tulen jatkamaan työskentelyä arkkitehtina. Purjehdus ei varmasti koskaan jää, vaan tulen olemaan ensi kesänä vesillä erilaisilla laudoilla ja veneillä. Ajatukseni ja tahtotilani on myös viedä osaamistani eteenpäin tuleville, nouseville junioreille”, kertoo Petäjä-Siren tiedotteessa.

 

Lue myös nämä

X