Tilaa
Uutiset

Tunnelmallinen MeriViapori 18.6.

07.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

 MeriViapori

Perinteeksi muodostunut MeriViapori kerää 18.6. jälleen kaikenlaiset puuveneet yhteiseen puuvenetapahtumaan. Kauniista veneistä voi nauttia katselemalla paraatia Helsingin rannoilta tai ihastelemalla uivaa näyttelyä ja ainutlaatuista puuvenetunnelmaa paikan päällä Suomenlinnan vierassatamassa.

Tapahtumaan osallistuu moottoriveneitä nopeista klassisista pikaveneistä erilaisiin retkiveneisiin sekä myös erilaisia ja erikokoisia purjeveneitä. Mukana on noin 50 venettä.

Päivä aloitetaan puuveneparaatilla, joka kiertää Halkolaiturin tuntumasta Puuveneparaatiin ovat tervetulleita kaikki puuveneet. Suomenlinnan vierassatamaan seuraavasti: Lähtö klo 11:00. Kierretään Katajanokka ja ajetaan kohti Kauppatoria, jossa ollaan noin klo 11:30. Jatketaan kohti Klippanin salmea, josta Merisataman läpi klo 11:50. Hernesaaren tuntumassa käännytään ja ajetaan takaisin Merisataman läpi. Kierretään Särkkä ja ajetaan Varvilahteen, Suomenlinnan vierassatamaan. Parhaat paikat yleisölle on seurata lähtöä Tervasaaresta tai matkan varrella Kauppatorilla tai Merisatamassa Cafe Caruselin luona.

Uiva puuvenenäyttely

Satama sijaitsee Cafè Valimon edustalla, Suomenlinnan kuivatelakan tuntumassa, opastuskeskuksen läheisyydessä. Puuveneille on varattu paikat laiturista ja niihin voi tutustua klo 13 jälkeen. Yleisö voi äänestää suosikkivenettään, joka palkitaan iltatilaisuudessa. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan yllätyspalkinto.

Näyttely on yleisölle maksuton. Paikka uivaan näyttelyyn pitää varata etukäteen (osallistumismaksu 25 e).

Pro Puuvene -palkinto

MeriViaporin iltatilaisuudessa jaetaan myös vuotuinen Pro Puuvene -palkinto, joka on merkittävä tunnustus suomalaisen puuvenekulttuurin edistämisestä.

Kutsuvieraat

MeriViaporiin kutsutaan vuosittain mukaan muutamia puuveneharvinaisuuksia. Tänä vuonna kutsuvieraina nähdään Meripelastusseuran Colin Archer Vera Violetta, moottorivene Viikinki sekä Mannerberg one off Jera, jolla on pituutta 22 m.

Kutsuvieraaksi saapuu myös yksi mahonkioptari, joka on osa SuPSin nuorisolle suunnattua optimistijollaprojektia.

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X