Tilaa
Uutiset

Tulikettu löytyi Portugalin eteläkärjen ja Gibraltarin väliseltä alueelta

Kuusi viikkoa Atlantilla kadoksissa ollut Infiniti 52 Tulikettu on löytynyt ja pelastettu Portugaliin. Alustavasti vaikuttaa siltä, että vene voidaan vielä korjata kisakuntoon, arvioi kippari Arto Linnervuo.

06.06.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Poikkeuksellisen värikkääksi muodostuva Tuliketun tarina sai erittäin myönteisen käänteen, kun kadonneeksi pelätystä purresta saatiin näköhavainto maanantaina 23. toukokuuta. Uusi pelastusoperaatio käynnistyi välittömästi. Ajelehtiva Tulikettu tavoitettiin viime lauantaina Portugalin eteläkärjen ja Gibraltarin väliseltä alueelta. Sunnuntaina se saatiin hinattua Portimãon satamaan.

Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Seuraavaksi edessä ovat vakuutusyhtiön suorittamat vauriotarkistukset. Portugalista tavoitettu Tulikettu Racing -tiimin vetäjä Arto Linnervuo kertoo, että vasta sen jälkeen tiimi itse pääsee kunnolla tutkimaan, millaista kunnostusta vene vaatii.

Miehistö joutui aikanaan jättämään veneen, kun sen sisään alkoi tulla hallitsematon määrä vettä. Pohjassa on siis ilmeisesti suuri vuoto, mutta muuten ulkoisia vaurioita oli yllättävän niukasti ja jopa riki oli edelleen paikoillaan. Niinpä Linnervuo arvioi, että Tulikettu saadaan palautettua purjehdus- ja kilpailukuntoon.

”Mutta aikataulusta on mahdoton sanoa vielä mitään, kun emme tiedä tarkalleen veneen kuntoa”, Linnervuo rauhoittelee.

Linnervuo johti itse etsintää, jota tehtiin sekä lentäen että vesiltä tähystäen. Operaatioon osallistui toistakymmentä ammattilaista viidestä eri maasta. Erikseen Linnervuo kiittää Tuliketun operatiivisesta toiminnasta vastaavaa brittiläistä Will Jacksonia, Tulikettu Racingin turvallisuusvastaava Kim Westmania ja Suomen purjehdusmaajoukkueen meteorologi Martin Gahmbergia.

Viikonlopun uutiset ovat kuitenkin juhlaa paitsi pelastukseen osallistuneille, myös kaikille Tulikettu Racingin sekä Xtra Staerk Racing Societyn jäsenille.

Vaikka heinäkuussa Helsingistä käsin purjehdittava Baltic Sea Race tulee liian aikaisin, Tuliketun pitkän tähtäimen tavoitteesta saadaan taas ote: RORC-klassikkokilpailun voittamisesta ensimmäisenä puhtaasti suomalaisena venekuntana.

Lue lisää Tuliketun tilanteesta.

 

Lue myös nämä

X