Tilaa
Uutiset

Tulevan kauden tulokkaita

Venemoottorien mallivuosi vaihtuu loppusyksyllä. On aika katsoa tulevaan kauteen.

02.01.2017

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaValmistajat ja Veneen arkisto

Vaikka Evinruden lokakuussa esittelemä uusi 150–200 hevosvoiman G2-perämoottori on epäilemättä mielenkiintoinen, yleisesti kiinnostavimpia ovat varmaan Hondan uudet, 4–6 hevosvoiman pikkukoneet.

Hondan pienimmät moottorit ovat tähän asti olleet 2,3- ja 5-hevosvoimaiset. Nyt mallistoon on lisätty vitosen kanssa teknisesti identtiset 4- ja 6-hevosvoimaiset moottorit. Yksisylinterinen, 127 cm³:n moottori on varustettu käynnistysnarun mekanismiin yhdistetyllä puolipuristuksella. Latausteho on 6 ampeeria, eli riittävä pienelektroniikalle. Kiinteä polttoainesäiliö on 1,5-litrainen, mutta moottorissa on myös liitin irtotankille. Lyhytrikisenä (S) moottorit painavat 27 kiloa. BF4 maksaa 1 550 euroa, BF5 1 690 euroa ja BF6 1 790 euroa.

Evinrude G2 150–200 hv

Evinrude esitteli kaksi vuotta sitten uuden sukupolven kaksitahtiperämoottorinsa G2:n. Teknisesti se jatkaa E-Tecin viitoittamaa tietä, mutta moottorissa on eräitä parannuksia E-Tec-mallistoon verrattuna.

Nyt kiinnostava on erityisesti 150-hevosvoimainen G2, sillä viime vuosina markkinoille on tullut runsaasti veneitä, joille tämä teholuokka sopii erinomaisesti.

Valmistajan mukaan 2,7-litraisen V6-moottorin vääntömomentti on jopa 30 prosenttia parempi kuin nelitahtisilla kilpailijoilla. Moottori on varustettu 
i-Trim-järjestelmällä, joka säätää moottorin rikikulmaa ja samalla veneen asentoa automaattisesti. Pois automatiikka kytkeytyy trimmikytkimestä painamalla, jolloin kuljettaja voi säätää moottorin asentoa oman mielensä mukaan. i-Trimmissä on valmiina viisi tehdasvaihtoehtoa, joista jälleenmyyjä asettaa diagnostiikkaohjelmalla veneeseen sopivan.

Moottorin huoltoväli on 500 tuntia tai viisi vuotta, jonka myös takuu (3+2 vuotta) on voimassa. Moottorissa on Evinruden perinteinen automaattinen talvisuojausohjelma. Yhdellä 11,4 litran öljytankillisella voi ajaa jopa 50 tuntia.

Moottoria voi ohjata myös puhelimella Wi-Fi:n kautta kytkemällä se NMEA2000 -verkkoon. Mobiililaitteita varten on tulossa erityinen appi Android- ja iOS-laitteille.

Uusi Evinrude G2 150 maksaa alkaen 16 290 euroa.

 

Lue myös nämä

X