Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Tulevan kauden tulokkaita

Venemoottorien mallivuosi vaihtuu loppusyksyllä. On aika katsoa tulevaan kauteen.

02.01.2017

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaValmistajat ja Veneen arkisto

Vaikka Evinruden lokakuussa esittelemä uusi 150–200 hevosvoiman G2-perämoottori on epäilemättä mielenkiintoinen, yleisesti kiinnostavimpia ovat varmaan Hondan uudet, 4–6 hevosvoiman pikkukoneet.

Hondan pienimmät moottorit ovat tähän asti olleet 2,3- ja 5-hevosvoimaiset. Nyt mallistoon on lisätty vitosen kanssa teknisesti identtiset 4- ja 6-hevosvoimaiset moottorit. Yksisylinterinen, 127 cm³:n moottori on varustettu käynnistysnarun mekanismiin yhdistetyllä puolipuristuksella. Latausteho on 6 ampeeria, eli riittävä pienelektroniikalle. Kiinteä polttoainesäiliö on 1,5-litrainen, mutta moottorissa on myös liitin irtotankille. Lyhytrikisenä (S) moottorit painavat 27 kiloa. BF4 maksaa 1 550 euroa, BF5 1 690 euroa ja BF6 1 790 euroa.

Evinrude G2 150–200 hv

Evinrude esitteli kaksi vuotta sitten uuden sukupolven kaksitahtiperämoottorinsa G2:n. Teknisesti se jatkaa E-Tecin viitoittamaa tietä, mutta moottorissa on eräitä parannuksia E-Tec-mallistoon verrattuna.

Nyt kiinnostava on erityisesti 150-hevosvoimainen G2, sillä viime vuosina markkinoille on tullut runsaasti veneitä, joille tämä teholuokka sopii erinomaisesti.

Valmistajan mukaan 2,7-litraisen V6-moottorin vääntömomentti on jopa 30 prosenttia parempi kuin nelitahtisilla kilpailijoilla. Moottori on varustettu 
i-Trim-järjestelmällä, joka säätää moottorin rikikulmaa ja samalla veneen asentoa automaattisesti. Pois automatiikka kytkeytyy trimmikytkimestä painamalla, jolloin kuljettaja voi säätää moottorin asentoa oman mielensä mukaan. i-Trimmissä on valmiina viisi tehdasvaihtoehtoa, joista jälleenmyyjä asettaa diagnostiikkaohjelmalla veneeseen sopivan.

Moottorin huoltoväli on 500 tuntia tai viisi vuotta, jonka myös takuu (3+2 vuotta) on voimassa. Moottorissa on Evinruden perinteinen automaattinen talvisuojausohjelma. Yhdellä 11,4 litran öljytankillisella voi ajaa jopa 50 tuntia.

Moottoria voi ohjata myös puhelimella Wi-Fi:n kautta kytkemällä se NMEA2000 -verkkoon. Mobiililaitteita varten on tulossa erityinen appi Android- ja iOS-laitteille.

Uusi Evinrude G2 150 maksaa alkaen 16 290 euroa.

 

X