Tilaa
Uutiset

Tulevaa ja mennyttä Merimuseossa

25.03.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Erik Tirkkonen

Tulevaisuuden veneet ja historialliset laivat ovat aiheina Merikeskus Vellamossa sijaitsevan Suomen merimuseon uusissa näyttelyissä.

Tulevaisuuden vene -näyttely raottaa verhoa veneilyn tulevaisuuteen. Näyttely käsittelee modernia venesuunnittelua, veneenrakennustekniikoita ja -materiaaleja sekä kehittyvää venealaa. Venekonseptien avulla herätetään ajatuksia tulevaisuuden veneistä ja veneilystä. Näyttelyssä voi kokeilla erilaisia veneenrakennus- ja sisustusmateriaaleja.

Näyttely on tehty yhteistyössä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa, ja se liittyy TULVA – Tulevaisuuden veneala -hankkeeseen. Näyttelyssä on esillä myös muiden Tekesin veneohjelman hankkeiden tuloksia. Tulevaisuuden vene -näyttely päättyy 14.8.

Merikeskus Vellamon galleriakäytävällä on myös avautunut Itämeren alueen historiallisia laivoja esittelevä julistenäyttely ”Itämeren laivat – Ajan haaste”. Näyttelyn on koonnut Itämeren alueen kulttuuriperinnön rannikkokulttuurityöryhmä, joka on myös aloittanut yhteistyön laivojen säilyttämisen parissa. 4.9. päättyvän julistenäyttelyn tekoa on tukenut Pohjoismainen kulttuurirahasto.

Merikeskus Vellamo on Kotkan Kantasatamaan vuonna 2008 valmistunut rakennus, jossa sijaitsevat Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo, Tietokeskus Vellamo, ravintola Laakonki ja museokauppa Plootu. Rakennuksessa on lisäksi mm. opetus- ja seminaaritiloja sekä yli 200-paikkainen auditorio.

Lisätietoja

Kuva: Erik Tirkkonen

 

 

Lue myös nämä

X