Tilaa
Jutut

Torqeedo siirtyi Yamahan leiriin

12.04.2024

Kirjoittajaari inkinen

Japanilainen Yamaha Motor Co ilmoitti tammikuussa ostaneensa sähköisten venemoottorien valmistaja Torqeedo GmbH:n koko osakekannan saksalaiselta Deutz AG:lta, joka keskittyy vähäpäästöisten polttomoottorien kehittämiseen.

Yamaha sai kaupassa tuotemerkin lisäksi tuotantolinjat ja -tekniikan, sekä Torqeedon omistamat lukuisat patentit ja vahvan tuotekehitysosaston. Ne auttavat Yamahaa kehittämään mahdollisesti omaa sähkömoottorituotantoaan. Samalla kauppa antaa tukea sen pyrkimykselle pienentää hiilijalanjälkeään.

Torqeedo on edelläkävijä niin sähköisten perä- kuin sisäperämoottorienkin valmistajana. Torqeedon tuotevalikoimaan kuuluu perämoottoreita 1 kilowatin teholuokasta 50 kilowattiin. Sen tehokkaimmat moottorit ovat 100 kW:n sisämoottorit.

Vielä ei ole tiedossa, miten yrityskauppa vaikuttaa Torqeedon myyntiin Suuomessa. Alusta asti Torqeedon maahantuojana toimineesta Brandt Oy:stä kerrotaan, että toiminta jatkuu entisellään ainakin toistaiseksi, ja uutuusmalleja odotetaan maahan minä päivänä hyvänsä.

Yamaha-perämoottorien maahantuojan Yamaha Motor Europe Suomen sivuliikkeessä tilanne on saman kaltainen. Toistaiseksi tietoa ei ole Torqeedon roolista Yamahan osana.

Gilchingissä Münchenin lähellä sijaitseva Torqeedo työllistää noin 230 henkilöä. Yhtiön viime vuoden liikevaihto oli noin 50 miljoonaa euroa ja tulos oli tappiollinen.

Torqeedo

Lue myös nämä

X