Tilaa
Uutiset

The Culture 2011 Tall Ships Regatta, Turku: Upeat laivat tulossa Turkuun

24.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Turun kaupunki 

Turussa järjestetään kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi suuri purjelaivatapahtuma The Culture 2011 Tall Ships Regatta 26.-28.8.

Tapahtuma on varmasti yksi Turun kulttuuripääkaupunkivuoden kohokohdista.

Aurajokeen on keskiviikon ja torstain aikana tulossa Liettuan Klaipedasta useita kymmeniä suuria purjealuksia eri puolilta Eurooppaa, mukana mm. merten jättiläiset Kruzenshtern (Venäjä, 113 m), Sedov (Venäjä, 122 m), Mir (Venäjä, 109 m) ja Dar Mlodziezy (Puola, 109 m). Suurimmat alukset löytyvät joen itärannalta, Wärtsilän edestä.

Tapahtuma-alue sijaitsee länsirannalla Forum Marinumilta Martinsiltaan saakka ja itärannalla Martinsillalta aina Wärtsilän vanhalle telakka-alueelle.

Ranta-alueella on luvassa konsertteja aivan tapahtuma-alueen sydämessä Varvintorin aukealla ja Merikeskus Forum Marinumin edustalla.

Forum Marinumin aukion vieressä on huvittelu- ja elämysalue benjihyppyineen, peleineen ja lasten pomppulinnakin on tuotu paikalle. Ohjelmassa lapset on otettu huomioon monella tavalla, mm. vekkuli, ilmapalloja taitteleva Martti Aitolehmä viihdyttää lapsia alueella.

Viralliset avajaiset vietetään perjantaina 26.8. klo 18 Suomen Joutsenen edustalla olevalla ohjelmalavalla.

Kaikki ohjelma on ilmaista.

Lukuisat ruokailupaikat takaavat viihtyvyyden mastomerta katsellessa.

Suomesta purjehdus jatkuu Puolan Gdyniaan, joka on kilpailun päätesatama.

Lisätietoja

 

 

Lue myös nämä

X