Tilaa
Uutiset

Tenkanen ja Mikkola MM-vesille – maansisäinen olympiakarsinta alkaa

Tuula Tenkanen ja Monika Mikkola aloittavat Laser radial -luokan MM-regatan Japanin Sakaiminato Cityssä tänään perjantaina.

19.07.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Tuula Tenkanen ja Monika Mikkola aloittavat Laser radial -luokan MM-regatan Japanin Sakaiminato Cityssä tänään perjantaina.

Suomella on luokasta jo maapaikka Tokion 2020 olympialaisiin, ja MM-kilpailu onkin ensimmäinen osa maansisäistä karsintaa. Ensi helmikuussa Australian Melbournessa kilpailtava MM-regatta on karsinnan toinen osa, tiedottaa Sailing Team Finland.

”Karsinnassa otetaan huomioon molempien kilpailujen sijoitukset, jotka pisteytetään siten, että mitalimenestys huomioidaan korostetusti ja pisteitä jaetaan aina 16:nteen sijaan asti”, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

MM-voitosta pisteitä saa 42, hopeasta 36 ja pronssista 32. Pisteet laskevat siten, että 16:nnesta sijasta saa vain yhden pisteen.

Mikäli purjehtijat ovat tasapisteissä MM-kilpailuiden jälkeen ja heillä on kummallakin vähintään 24 pistettä, ratkaisee viimeisimmän kilpailun tulos. Jos pistemäärä on alle 24, voi Olympiakomitea tehdä subjektiivisen valinnan tai määrätä lisäkarsinnan.

”Tasapisteisiin päätyminen on kuitenkin tällä menetelmällä epätodennäköistä”, Wilenius muistuttaa.

Laser radial -luokan maailmanmestaruuksista kilpaillaan Sakaiminato Cityssä 19.-24. heinäkuuta. Sailing Team Finlandin tiedotus seuraa kilpailua Facebook-sivullaan päivittäin ja ratkaisupäivinä mediatiedottein.

Lue myös nämä

X