Tilaa
Uutiset

Team Finland ykkösenä Australiaan

16.12.2009

KirjoittajaVenelehti

Kuva: OnEdition

Team Finland voitti Clipper Round the Worldin kolmannen osuuden Etelä-Afrikan Kapkaupungista Australian länsirannikon Geraldtoniin. Venekunta ylitti maalilinjan tänään torstaina vain 33 minuuttia ennen pahinta kilpakumppania Spirit of Australiaa.

Team Finlandin ja Spirit of Australian aikaero maalissa oli uskomattoman pieni, sillä takana oli yli 4 800 meripeninkulman purjehdus. Viimeiset päivät merellä olivat melkoista kissa ja hiiri -leikkiä: Spirit of Australia käväisi pariinkin kertaan kisan kärjessä, mutta kokeneen kisapurjehtijan Eero Lehtisen johdolla Team Finland oli lopulta voittoisa.

Kolmanneksi osuudella tuli Jamaica Lightning Bolt (+ 2 h 55 min voittajasta) ja neljänneksi Cape Breton Island (+ 3 h 33 min). Loput venekunnat ovat yhä merellä.

Team Finlandin mukana tällä osuudella oli myös Vene-lehden päätoimittaja Ari Inkinen, jonka blogia matkasta voi seurata verkkosivuilta www.venelehti.fi.

Clipper Round the Worldin etenemistä voi jännittää osoitteessa www.clipperroundtheworld.com.

16.12.2009 Heikki Juuri-Oja

AIEMMAT UUTISET SAMASTA AIHEESTA:

Team Finland Clipperin kärjessä

Kuva: Clipper Ventures PLC

Suomalaista nimeä kantava Team Finland siirtyi itsenäisyyspäivän kunniaksi pahimman kilpakumppaninsa, Spirit of Australian edelle Clipper Round the Worldin kolmannella osuudella Etelä-Afrikan Kapkaupungista Australian länsirannikon Geraldtoniin. Eroa venekuntien välillä on viimeisen tilanneraportin perusteella vain 17 meripeninkulmaa.

Team Finland ja Spirit of Australia ovat joutuneet tuulien tyyntyessä antamaan viimeisen 12 tunnin aikana takaa-ajajille hieman periksi, sillä monet perässä tulijat ovat edenneet yli 100 mpk, kun kärkikaksikko on joutunut tyytymään vajaan 60 meripeninkulman matkaan. Spirit of Australia on tällä hetkellä Team Finlandia pohjoisempana. Tästä saattaa olla sille jatkon kannalta hyötyä.

Matkaa maaliin on vielä paljon, vajaat 1 800 meripeninkulmaa. Toisaalta taakse on jo jäänyt lähes 3 000 mpk.

Team Finlandin kipparina toimii Australiaan asti Eero Lehtinen. Veneessä on tällä osuudella mukana myös Vene-lehden päätoimittaja Ari Inkinen, jonka blogia matkasta voi seurata verkkosivuilta www.venelehti.fi.

Team Finland johtaa myös kokonaiskilpailua. Clipper Round the Worldin etenemistä voi jännittää osoitteessa www.clipperroundtheworld.com.

7.12.2009 Heikki Juuri-Oja

Team Finlandille jo toinen voitto

on Edition

Ensimmäisen osuuden voittaja Team Finland ylitti maalilinjan Rio de Janeirossa 19.10. klo 20:00:36 Suomen aikaa. Toisena etappisatamaan pääsi Spirit of Australia, joka johtaa nyt kilpailua yhdellä pisteellä.

Osuus La Rochellesta Rio de Janeiroon lyhennetään, jotta laivueen hännilläkin olevat veneet ehtivät valmistautua seuraavaan osuuteen. Veneet, jotka eivät ole päässeet Rioon 20.10. klo 14 Suomen aikaa, saavat senhetkisen sijaintinsa mukaiset pisteet ja voivat käyttää moottoria matkallaan satamaan.

Osuus Kapkaupunkiin alkaa 27.10.

Lisätiedot: www.clipperroundtheworld.com

20.10.09

Suomea edustaa Team Finland!

Team Finland
Ensimmäinen pohjoismaiden edustaja Clipper 09-10 Round the World Yacht Racessa on saanut nimen: Team Finland.

Matkailun edistämiskeskuksen tukemana pursi toimii kymmenen kuukauden ajan kelluvana ilmoitustauluna vieden yli 200 miljoonalle silmäparille sanomaa maastamme matkailukohteena.

– Olemme matkailun edistämiskeskuksessa erittäin iloisia siitä, että yksi pursista nimettiin maamme mukaan, Matkailun edistämiskeskuksen johtaja Jaakko Lehtonen kuvailee.

– Kilpapurjehduksen ystävät kautta maailman voivat seurata kilpailua ja tutustua Suomen vetovoimaisiin nähtävyyksiin verkko-osoitteessa www.visitfinland.com. Toivotan kaikille kisaan osallistuville pursille mitä parhainta purjehdusta ja toivon kovaa mutta reilua kilpailua.

– Olen elänyt ulkomailla kahdeksan vuotta ja tämä on minulle kuin kotiinpaluu. Kotimaani edustaminen kolmannella maailmanympäripurjehduksellani on suuri kunnia, purren kapteeni Eero Lehtinen iloitsee.

Clipper Race -kilpailun perustaja Sir Robin Knox-Johnston purjehti vuonna 1969 ensimmäisenä pysähtymättä yksin maailman ympäri. Hänen kehittämänsä kilpailu tarjoaa mahdollisuuden kiertää maapallo kilpapurren miehistön jäsenenä vaikka ilman purjehduskokemusta, sillä ennen lähtöä miehistö koulutetaan perusteellisesti.

– Team Finland on ensimmäinen pohjoismainen osallistuja Clipper Racessa ja olen varma, että se tarjoaa yhdeksälle kilpailijalleen kovan vastuksen. Kokeneen kipparinsa johdolla pursi toimii Suomen arvokkaana lähettiläänä, Sir Robin Knox-Johnston lupaa.

Clipper Race

Kilpailijat lähtevät matkaan Englannin etelärannikolta Humberista 13.9. ja palaavat 35 000 mpk:n matkaltaan heinäkuussa 2010.

Lisätietoja osoitteessa www.clipperroundtheworld.com

28.8.2009 Kiti Westerback

Ensimmäisestä yksinpurjehduksesta pysähtymättä 40 vuotta

Sir Robin Knox-Johnston teki historiaa 22. huhtikuuta 1969. Silloin hän oli ensimmäinen mies, joka purjehti yksin pysähtymättä maailman ympäri 312 päivässä. Tämän uskomattoman saavutuksen 40-vuotisjuhlaa juhlittiin näyttävästi 22. huhtikuuta Lontoon keskustassa.

– Olen erittäin iloinen siitä, että voittoani the Sunday Times Golden Globe Yacht-kisassa juhlitaan tällä tavalla. 40 vuotta sitten ei vielä tiedetty, onko yksinpurjehtiminen maapallon ympäri edes mahdollista. Monet asiat ovat muuttuneet noista ajoista. Veneet ovat kehittyneet huimaa vauhtia. Ne ovat isoja ja nopeita. Raaka totuus on kuitenkin se, että yksinpurjehduksessa maapallon ympäri on edelleen olemassa samat haasteet ja vaarat kuin aina ennenkin, kertoi Knox-Johnston juhlapäivänään.

Sir Knox-Johnston aateloitiin ritariksi vuonna 1995, kun hän teki uuden nopeusennätyksen maapallonympäripurjehduksessa Peter Blaken miehistön kanssa katamaraani Enza New Zealandilla. Vuonna 2006 Knox Johnston purjehti toisen onnistuneen yksinpurjehduksen maapallon ympäri sijoittumalla neljänneksi Velux 5 Oceans round the world-kisassa 68-vuotiaana.

Sir Robin on valittu kolme kertaa Englannissa vuoden purjehtijaksi ja myös ISAF:in vuoden purjehtijaksi vuosina 1994 ja 2007. Hän kuuluu purjehduksessa myös ISAF:in Hall of Fameen.

23.4.2009 JP

 

Lue myös nämä

X