Tilaa
Mainos

Targa kulkee maailman merillä

Miten yksi vene voi symboloida kaikkia niitä ominaisuuksia, joita maailman merillä arvostetaan? Targa voi.

25.02.2022

KirjoittajaKaupallinen yhteistyö: Targa center AB I

Targa ja merikelpoisuus yhdistetään usein samaan lauseeseen. Se ei ole ihme, sillä Targaa pidetään ja on pidetty merikelpoisuuden synonyyminä ja merikelpoisten veneiden esikuvana jo 40 vuotta.

Tämän päivän tulevien ja menevien trendien keskellä Targa edustaa pysyvyyttä. Yhä vieläkin sekä ensimmäisessä että uusimmassa Targassa tunnistaa samat linjat ja saman dna:n.

Targan juuret ovat Pohjanlahden rannikolla, jossa merikelpoisuus on ollut veneiden tärkein ominaisuus. Karskit olosuhteet ovat muovanneet yhtä lailla ihmisiä kuin veneitä. Siksi myös veneiden rakentamiseen on aina suhtauduttu vakavasti. Meren kanssa ei voi leikkiä.

Tämä asenne on syy, miksi Targa on poikkeuksellisen suosittu vesillä, missä veneiltä vaaditaan paljon. Pohjoisen arktisilla vesillä Targa on tuttu näky niin viranomaiskäytössä kuin kalaveneinäkin. Onpa Targasta tehty Grönlannissa myös paikallisliikenteen kulkuneuvo: Botnia-Marin on toimittanut saarelle jo yli kolmekymmentä venettä, joista joidenkin sisätilat ovat täynnä istuimia ja ruuma varattu matkatavaroille.

Targan suosion syy ei kuitenkaan ole ainoastaan sen merikelpoisuus. Targa on myös monipuolinen vene, joka taipuu moneksi. Siitä kuuluu kiitos valmistajan periaatteelle, että kaikki mikä voidaan, tehdään itse.
Targa poikkeaa edukseen sarjatuotantoveneistä. Jokainen vene rakennetaan yksilöllisesti, eikä ole kahta samanlaista Targaa.

Paikalliset alihankkijat tekevät osat, joita itse ei kannata valmistaa, ja koska suurin osa tehdään paikan päällä, jokainen vene voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaiseksi.

Ja toiveita asiakkailla riittää. Jos Targa aikanaan oli lähinnä kala- ja yhteysvene, tänä päivänä se on enemmänkin matkavene, jossa viihdytään pitkiäkin aikoja. Siksi merikelpoisuuden ja turvallisuuden rinnalle tärkeäksi ominaisuudeksi on noussut mukavuus. Suuri salonki, joka tarjoaa runsaasti suojaisaa tilaa ja tilavat makuukajuutat ovat tärkeä elementti Targa-veneilyssä.

Vuosien mittaan maailmalla Targaan on opittu luottamaan. Neljä viidestä Targasta lähtee Suomesta maailman seitsemälle merelle: Norjaan, Grönlantiin, Saksaan, Venäjälle, Englantiin, Yhdysvaltoihin, jopa Etelä-Koreaan.
Suomalaisethan ovat luottaneet Targaan alusta asti. Siksi merkittävä osa Targoista jää kotimaahansa.

 

OY BOTNIA MARIN AB I www.targa.fi OY TARGA CENTER AB I www.targacenter.fi

Lue myös nämä

X