Tilaa
Jutut

Tanskan ympäripurjehdus uuteen kuosiin

Round Denmark Race saa uudet reitit, säännöt, luokat ja aikataulut pienten miehistöjen houkuttelemiseksi.

02.05.2020

KirjoittajaPasi Nuutinen

Tanskan ympäripurjehdus Round Denmark Race (RDR) uudistuu perusteellisesti. Kisan järjestelyvastuu siirtyi viime vuonna Scandinavian Single Handed Sailing -yhdistykseltä muun muassa Silverrudder-kilpailun luoneelle ja suosioon nostaneelle Shorthand ECM -yritykselle. Se puolestaan on saanut RDR:n kehittämisestä innostumaan Aarhusin kansainvälisistä purjehduskilpailuista vastaavat pursiseurat ja niiden yhteistyöelimen Sailing Aarhusin; ne hoitivat viime VOR-kilpailun etappisatamana toimimisen ja tulevat tekemään saman seuraavan kerran vuonna 2022.

Mukaan tuli siis aimo annos sekä resursseja että kokemusta todella suurista tapahtumista. Niinpä uusi RDR tähtää koko pohjoisen Euroopan merkittävimmäksi pienten miehistöjen kilpailutapahtumaksi, mutta ei pelkästään siihen. Yksin- ja kaksinpurjehtijoiden lisäksi oman luokkansa saavat täyden miehistön veneet. Tuloslaskennassa noudatetaan Silverrudderissa selkeäksi havaittua järjestelmää: ei tasoitussääntöjä tai tuskallisen hitaasti muuttuvia taulukoita, vaan sarjat veneiden pituuden mukaan ja sijoitukset suoran purjehdusajan perusteella.

Reittejä tulee kaksi, joita purjehditaan vuorovuosina. Koronatilanteen takia ensimmäinen kisa siirrettiin tältä kesältä seuraavaan. Vuonna 2021 siis aloitetaan noin 650 meripeninkulman radalla, joka kulkee Tanskan salmia pitkin ja poikkeaa Itämerelle Bornholmin kiertäen. Seuraavana vuonna purjehditaan myös Tanskan Pohjanmeren puoleinen rannikko, jolloin matkaa kertyy lähes 900 mpk.

Kaksinpurjehtijat ja täysmiehistöt kisaavat koko reitit yhteen menoon. Yksinpurjehtijoille asetetaan pakolliset lepotauot, joiden paikkoja ja osin ajoitustakin purjehtijat saavat kuitenkin valita itse.

Kilpailun suunnitelmien tarkentumista ja lisätietoja voi tutkia järjestäjän nettisivuilta täältä.

Lue myös nämä

X