Tilaa
Uutiset

Tankkivahti-hanke

03.02.2015

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaPidä Saaristo Siistinä

Pidä Saaristo Siistinä ry ryhtyy tulevalla veneilykaudella testaamaan imutyhjennysasemien automaattista seurantaa. Tankkivahti on Enevo Oy:n ultraäänisensoriin perustuva jätetankkien täyttymisen seurantajärjestelmä, ja ensimmäinen laite asennetaan Saaristomerellä sijaitsevaan Helsingholmiin.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n tavoite on asentaa tankkivahti kaikkiin kelluviin imutyhjennysasemiin. Tankkien tyhjennysvälit voidaan optimoida, kun automatiikka reaaliajassa kertoo huoltohenkilökunnalle, milloin imutyhjennyslaite on täynnä. Laite parantaa tyhjennysasemien käytettävyyttä sekä säästää euroja ja ympäristöä. Tähän saakka täyttymistä ovat valvoneet lähinnä huoltoalusten miehistöt, ja usein täyttymisestä on ilmoittanut laitetta käyttänyt veneilijä.

”Tankkivahti-järjestelmä helpottaa työtä, kun meillä on jatkuvasti reaaliaikainen tieto imutyhjennysaseman täyttöasteesta. Ylimääräisiä tarkistuskäyntejä ei tarvitse tehdä ja toisaalta täyttynyt laite saadaan nopeasti tyhjennettyä. Jatkossa ei ole enää vaarana, ettei veneilijä täyden tyhjennysaseman takia saa tyhjennettyä omaa septitankkiaan,” kertoo Pidä Saaristo Siistinä ry:n projektipäällikkö Hanna Haaksi.

Hankkeeseen liittyy veneilijöille tehtävä kysely heidän kokemuksistaan ja asenteistaan kelluvia keräyspisteitä kohtaan. Tulokset julkaistaan myöhemmin raporttina.

Lue myös nämä

X