Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Tänään ja huomenna Helsingin Lauttasaaressa on mahdollista koeajaa maksutta noin 20 eri venemallia

Koeajopäiviä vietetään Helsingin Lauttasaaressa 5.-6. kesäkuuta Veneentekijäntien rannassa. Se on osallistujille täysin maksuton.

05.06.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Valmistajien ja maahantuojien yhdessä suomalaista venealan kattojärjestö Finnboatin kanssa järjestämät koeajopäivät alkavat tänään. Jos veneen hankinta on mielessä, tai vaikka ei olisikaan, niin perjantaina ja lauantaina Helsingin Lauttasaaressa on kuitenkin mahdollista koeajaaa monia erilaisia kotimaisia venemalleja täysin maksutta.

”Pidämme huolta siitä, että tapahtuma on mahdollisimman turvallinen myös koronakriisin aikaan. Suosittelemme veneiden koeajoja perhekunnittain muutenkin, koska veneilyhän on harrastus, joka tuo unohtumattomia elämyksiä koko perheelle”, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo toteaa tiedotteessa.

Koeajopäiviä vietetään Helsingin Lauttasaaressa 5.-6. kesäkuuta Veneentekijäntien rannassa. Kaikki koeajoon perjantaina ja lauantaina saatavilla olevat veneet on lueteltu tämän jutun alla. Kaikkiaan veneitä on järjestäjien mukaan yli 30 aina pienistä perämoottoriveneistä suuriin matkaveneisiin. Koeajot alkavat sekä perjantaina että lauantaina kello 10 ja päättyvät kello 18.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tapahtuman suunnittelussa on huomioitu hygienia sekä tarkennetut viranomaisohjeistukset. Yritysten yli hehtaarin laajuiselle ranta-alueelle on tehty muun muassa selkeät kulkureitit joita myöten voi liikkua ilman ruuhkia tai hallitsematonta jonottelua.

Järjestäjätahojen mukaan koeajoveneet ovat erittäin turvallisia ja jokaisessa on vastuullinen kippari, joten tämä on erinomainen tilaisuus kokeilla veneilyä, vaikka kokemusta ei juurikaan vielä olisi.

Pajusalo uskoo veneiden koeajo- ja vertailumahdollisuuden kiinnostavan myös kriisiaikana. Finnboat arvioi kotimaan matkailun merkityksen kasvaa kriisin seurauksena ja sitä kautta sekä venemyynti että veneilyyn liittyvät palvelut voivat saada uutta nostetta.

”Veneily ja mökkeily tarjoavat tervehenkisiä, kestäviä nautintoja, joista voidaan saada paljon irti vastuullisesti ja riskit minimoimalla.”

Suomiveneilee.fi -koeajopäivillä on jaossa myös uusittu Veneilyn Aapinen, joka on päivitetty vastaamaan kesäkuun alussa voimaan astuvan vesiliikennelain kokonaisuudistusta.

Koeajettavissa olevat veneet:

Alukin C 750

AMT 230 DC

Faster 545 CC

Faster 625 CC

Silver Hawk

Silver Rapotor

Silver Tiger

XO 270 Front Cabin

XO DFNDR

AMT 165 BR

AMT 210 BR

Faster 545 CC

Alucat W14 Cabin4

Arctic A17

WIndy 39 Camira

Alucat W10 Accessible

Arronet 24,5 Surprise

Grandezza 28 OC

Sargo 25

EB Sunny Cat

Falcon BR6

Falcon BR8

Falcon C7

Saxdor 200 Sport

Q30

Lagoon 42

X