Tilaa
Uutiset

Tammisaaren Meripelastajille uusi vene

29.06.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Interpersona

Tammisaaren Meripelastajat ry:n käyttöön tuleva meripelastusvene saa myöhemmin tänä kesänä kasteessa nimekseen Interpersona Rescue.

Oy Interpersona Ab tukee vuosina 2011-15 taloudellisesti Tammisaaren meripelastusyhdistystä.

– Olemme iloisia voidessamme tällä tavalla tukea tärkeätä toimintaa, josta kaikki läntisen Uudenmaan saaristossa liikkuvat hyötyvät. Suomen Meripelastusseura paikallisine yhdistyksineen tekevät merkittävää työtä merenkulun turvallisuuden hyväksi. Vastuuntuntoisena konsulttiyhtiönä emme voisi kuvitella parempaa sponsorointikohdetta, toteaa toimitusjohtaja Mats Kockberg.

Apuun 32 solmun nopeudella

Alumiinirakenteinen rib Interpersona Rescue on 7,95 metriä pitkä. Veneessä on 300 hv:n moottori, jolla se yltää 32 solmun huippunopeuteen. Minimimiehistö on kaksi henkeä. Veneellä voi tehdä sairaskuljetuksia, hinauksia, tiedusteluretkiä, etsintää ja henkilökuljetuksia. Lisäksi se sopii nuorisotyöhön.

Veneen kokonaishinta on n. 115 000 euroa. Suurin osa katetaan EU:n varoilla. Tammisaaren Meripelastajien omarahoitusosuus on 15 prosenttia. Tämän lisäksi paikallisyhdistys vastaa polttoaine- ja ylläpitokuluista.

Suomen Meripelastusseura omistaa yhdistyksen käytössä olevat Ajax III- ja Interpersona Rescue -alukset. Tammisaaren Meripelastajat vastaavat toiminnan kuluista, talvisäilytyksestä, ylläpidosta ja pienemmistä korjauksista. Veneiden kotisatama on Tammisaaressa.

Vapaaehtoistoimintaa

Tammisaaren Meripelastajat perustettiin vuonna 1967 ja sen toiminta-alue kattaa Tammisaaren ja sen ympäristön saaristoalueet. Yhdistyksellä on runsaat 200 jäsentä, joista n. 15 on aktiivisia meripelastajia.

– Olemme todella iloisia saatuamme Interpersonan sponsoriksi. Omilla varoilla emme pystyisi hoitamaan tällaisia hankkeita. Uusi vene on meille tärkeä työkalu ja erityisesti nuorisotoiminnalle tervetullut lisä meidän suuremmalle veneellemme Ajax III:lle, toteaa Daniel Nylund, Tammisaaren Meripelastajien puheenjohtaja.

Avunannosta tai pelastuksesta ei peritä maksuja.

– Taloutemme perustuu täysin tukeen ja valtion maksamaan korvaukseen suoritetuista pelastusoperaatioista. Kaikki meripelastusveneissä palvelevat henkilöt työskentevät palkatta. Harjoittelemme ja teemme pelastustyötä, koska haluamme auttaa hädässä olevia henkilöitä,

Interpersona on vuonna 1988 perustettu suomalainen liikkeenjohdon konsulttiyhtiö, joka on erikoistunut johdon, johtamisen ja organisaatioiden arviointiin ja kehittämiseen.

Lisätietoja

 

 

Lue myös nämä

X