Tilaa
Jutut

Tämä joutsenen muotoinen megajahtikonsepti on jotain ihan muuta

Megajahti apuveneineen ja helikoptereineen maksaa 500 miljoonaa dollaria eli puoli miljardia. Euroissa summa on hieman yli 420 miljoonaa.

13.09.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

On megajahteja ja sitten on megajahteja. Näin on mahtanut tuumia italialainen suunnittelun tuoreehko supernimi Pierpaolo Lazzarini uusinta konseptialusta luodessaan.

Lazzarini design studion uutuus kantaa nimeä Avanguardia, mikä suomeksi tarkoittaa airuetta, edelläkävijää. 137-metrisen aluksen (450 jalkaa) näyttävin tai ainakin huomiotaherättävin ominaisuus on sen muoto, joka jäljittelee joutsenta. Aluksen ohjaamo sijaitsee pitkän ”kaulan” päässä.

Ostostv:n tyyliin voisi todeta: Eikä siinä vielä todellakaan kaikki. Aluksen joutsenta jäljittelevä ”pää” on laskettavissa alas, jolloin siitä tulee lentokonemainen laskeutumisramppi esimerkiksi rantautumiseen. Ohjaamo toimii myös erillisenä ja irrotettavissa olevana pienempänä veneenä. Ratkaisu, joka saisi James Bond -elokuvien konnatkin varmasti kalpenemaan kateudesta, mikäli nämä nyt eivät olisi fiktiota.

16-metrisen apuveneen lisäksi alus on megajahtien tapaan varustettu kahdella helikopterilla hangaareineen, ja kahdella ”jettisukkulalla”, jotka nimensä mukaisesti muistuttavat hieman katettua ja isoa vesijetin ja hiihtohissin yhdistelmää.

Megajahti apuveneineen ja helikoptereineen maksaa 500 miljoonaa dollaria eli puoli miljardia. Euroissa summa on hieman yli 420 miljoonaa.

Alukseen mahtuu 60 matkustajaa, mukaan lukien 24 vierasta ja miehistön jäsentä. Lazzarinin tiedottajan mukaan alus on saanut inspiraationsa 70-luvun japanilaisesta manga-sarjakuvasta.

Kaikkiaan aluksessa on viisi pääkantta ja Rolls-Roycen merimoottori, joilla se saavuttaa 18 solmua. Ruumasta löytyy paikkoja myös autoille, mikä on näppärää esimerkiksi jos tarkoituksena on siirtyä vaikkapa mantereelta toiselle, ja haluaa omat autot mukaansa.

Lisätietoja aluksesta löytyy Lazzarinin verkkosivuilta täältä.

Lue myös nämä

X