Tilaa
Uutiset

Taalintehtaalla suunnitellaan tulevaisuutta

11.05.2011

KirjoittajaKippari

 Taalintehdas

Jos Kemiönsaaren kunnanjohtaja Tom Simolan toiveet Taalintehtaan tulevaisuuden suhteen toteutuvat, tulee vanha ruukkitaajama näyttämään muutaman vuoden kuluttua rantanäkymältään ja keskustaltaan kokonaan toisenlaiselta.

Talven aikana suunnitelmia on luonnosteltu ja niiden mukaan nykyistä ranta-aluetta tulee halkomaan uusi rantabulevardi, jonka tuntumassa on monia erilaisia palveluja, ravintoloita ja pieniä putiikkeja.

Luonnoksen mukaan myös kerrostalokeskus tulee kokemaan melkoisen muutoksen. Lisäksi nykyisen sataman suulle rakennetaan iso aallonmurtaja ja se mahdollistaa uusien vierasvenepaikkojen rakentamisen. Vakituisesti vuokratut venepaikat siirtyvät hieman kauemmaksi vierassataman laajetessa.

Satamaan tulee myös septitankin tyhjennyspaikka, purjeveneiden vuokrasatama, yhteysaluslaituri sekä veneiden tankkauspiste.

Taalintehtaan kehityssuunnitelmia on luonnehdittu eräänlaiseksi kasvojenpesuksi ja kunnanjohtaja Simola toteaakin muutoksen myötä vanhasta ruukkimiljööstä tulevan Suomen paras vierassatama.

 

Lue myös nämä

X