Tilaa
Uutiset

Synsam PrePäitsi typistyi kahteen lähtöön

23.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Päijännepurjehdus

Tuulettomuus kiusasi Synsam Päijännepurjehduksen prologi PrePäitsiä 22.7.

Ratakilpailun suunnitelluista neljästä lähdöstä vain kaksi pystyttiin purjehtimaan 2-4 metrin tuulessa. Tuuli hyytyi lähes kokonaan juuri ennen kuin ukkosrintama saavutti Padasjoen.

PrePäitsin voittoon purjehti D, kipparinaan Vicke Ruokolahti. Taalintehtaalta kotoisin olevan Ruokolahden mielestä PrePäitsi on hyvä ennakkokisa ennen viikonlopun pääkilpailua 64 merimailin Synsam Päijännepurjehdusta.

– Samalla porukalla oltiin tänään kuin huomenna lähdetään pitkälle purjehdukselle. Tämänpäiväinen oli hyvä purjehdus, päästiin kokeilemaan juttuja yhdessä, Ruokolahti sanoi kisan jälkeen.

– Viiden vuoden ajan olemme olleet samalla veneellä kisassa ja aina purjehdittu perjantaina ja lauantaina. Sitä ennenkin on purjehdittu, ensimmäinen kerta taisi minulle olls vuonna 1978, kokenut Ruokolahti jatkoi.

Wipak vei Formuloiden voiton

PäijänneRaidiin osallistuvat F-18 -katamaraanit kilpailivat ratalähdöissä omalla radallaan.

Formulat pääsivät purjehtimaan yhden lähdön, jonka voitti Wipak, kipparina Nora Eskola ja gastina Lahden Purjehdusseuran Janne Riihelä.

F-18 -katamaraaneja osallistui päivän kisaan 11.

Luvassa kohtuullista, mutta yön yli pysyvää tuulta

Synsam Päijännepurjehdus starttasi ensimmäisten luokkien osalta lauantaiaamupäivällä kymmeneltä. Ilmoittautuneita matkakisaan on 125 venekuntaa ja suurimpia luokkia ovat LYS 3 ja H-vene -luokat.

Lauantaiksi on luvassa kevyttä noin 5 m/s keskituulta. Puuskissa tuuliennusteen mukaan voi puhaltaa jopa 8-9 metriä sekunnissa. Ruokolahti on mielissään siitä, että tuulen pitäisi puhaltaa yönkin aikana.

– D kulkee kevyellä tuulellakin hyvin. Useimmiten Päijännepurjehduksessa on aina ollut aika kevyttä. Se on hyvin tyypillistä tähän aikaan kesää järvellä, Ruokolahti mietti.

Mikäli tuuli kestää hyvänä yöhön saakka, Ruokolahti arvioi heidän olevan maalissa Korpilahdella myöhään illalla klo 22-24 välillä.

Lisätietoja 

 

Lue myös nämä

X