Tilaa
Uutiset

SY Vahine saapui Huippuvuorille

09.07.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Vahine Huippuvuorilla

Suomen Purjelaivasäätiön alus SY Vahine rantautui tänään Huippuvuorille. Vahinen matka alkoi 10.6. Turusta, josta se purjehti Kööpenhaminan ja Norjan vuonojen kautta kohti Jäämerta ja Huippuvuoria.

SY Vahine lähti kohti Huippuvuoria Pohjois-Norjan Tromssasta, jossa myös aluksen miehistö vaihtui. Aluksella on nyt kymmenen oppilaspurjehtijaa sekä päällikkö ja kansimies.

– Suomen purjelaivasäätiön alus TS Helena vieraili Huippuvuorilla ensimmäisen kerran kesällä 2008. Menestyksellinen matka päätettiin uusia tänä kesänä, tällä kertaa SY Vahinella, Suomen Purjelaivasäätiön toiminnanjohtaja Stefan Abrahamsson kertoo.

Yhteensä yli kaksi kuukautta kestävällä matkalla Vahine seuraa osittain A.E. Nordenskiöldin 1870-luvun lopulla purjehtimia reittejä ja lisäksi matkalla tehdään vertailuja TS Helenan 2008 suorittamiin havaintoihin. Jäätilanne ja tuulensuunnat saattavat asettaa rajoituksia, mutta tarkoitus on tutkia mm. Magdalenevuonon jäätilannetta.

– Suomen Purjelaivasäätiön Pohjois-Norjan ja Huippuvuorten purjehdukset ovat ainutlaatuisia tapoja päästä tutustumaan jäämereen ja eri saariin. Matkalla tutustutaan muun muassa Karhusaariin, Stefan Abrahamsson kertoo.

Osuuksille ei enää mahdu mukaan, matkat myytiin loppuun ennätysajassa.

SY Vahinen matkaa voi seurata blogin välityksellä

Lähde ja kuva: Suomen Purjelaivasäätiö

 

Lue myös nämä

X