Tilaa
Uutiset

Suuronnettomuusharjoitus ”Botnia 2010” torstaina 7.10. Kemin edustalla

06.10.2010

KirjoittajaSatu Björn

Meripelastusharjoitus2009

Länsi-Suomen merivartiosto järjestää yhteistyössä muiden meripelastusviranomaisten kanssa suuronnettomuusharjoituksen Kemin edustalla. Harjoituksen skenaariona on matkustaja-aluksen ja kemikaaleja kuljettavan rahtialuksen yhteentörmäys.  

Kemin Ajoksen sataman edustalla ja eteläpuolisella merialueella mahdollisesti liikkuvia ihmisiä kehotetaan välttämään harjoitusaluetta ja ottamaan huomioon viranomaisalusten toiminta. 

Harjoitukseen osallistuu Rajavartiolaitoksen pinta- ja ilma-aluksia, pelastuslaitoksen yksiköitä, vapaaehtoisia meripelastajia, Kemin satama, poliisi, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, sairaanhoitopiiri, hätäkeskuslaitos sekä meripelastusyksiköitä Ruotsista.  

Harjoituksen tavoitteena on kehittää ja harjoituttaa eri organisaatioiden ja viranomaisten toimintaa suuronnettomuustilanteessa.

Lisätietoja antaa harjoituksen tiedotuspäällikkö kapteeniluutnantti Markku Kohonen puh. 071 8727402

Länsi-Suomen merivartioston vuoden 2009 suuronnettomuusharjoitus”Seili 09″ järjestettiin Turun edustalla Pohjois-Airistolla. Harjoituksessa kuvattiin tankkerin ja saaristoristeilijän yhteentörmäys.

 Kuva Rajavartiolaitos

Lue myös nämä

X