Tilaa
Arvostelut

Suuri suomalainen majakkakirja

17.02.2020

KirjoittajaLauri Kaira

Tekijä Manne Stenros
KustantajaReadme.fi
Hinta 54 €

Majakoissa on jotakin, joka vetoaa ihmisiin. Vaikka viime vuosina majakoista on kirjoitettu runsaasti näyttää siltä että niiden vetovoima ei tunnu laantuvan, päinvastoin. Tietokirjoja merenkulun mahtavimmista turvalaitteista on julkaistu kiihtyvään tahtiin.

Manne Stenrosin tekstiin ja kuviin perustuva Suuri suomalainen majakkakirja lienee viimeisin ilmestynyt teemaa käsittelevä teos. Stenros on kartoittanut kirjassaan rannikkomme majakat ilmasta ja mereltä käsin. Nimensä mukaisesti teoksessa esitellään kaikki olemassa olevat Suomen majakat kuvin, rakennustiedoin ja tarinoin. On hienoa, että mukaan on sisällytetty myös tunnusmajakat, sillä usein ne sivuutetaan sivumaininnoin valomajakoiden ottaessa pääroolin.

Ilmakuvat tuovat hienon lisän ja useassa tapauksessa ne ottavat pääroolin tekstin jäädessä varsin lyhyeksi. Suuri suomalainen Majakkakirja on suurelle yleisölle tarkoitettu hyvä perusteos rannikkomme majakoista. Sen perimmäinen tarkoitus lisätä kiinnostusta majakoita ja saariston ainutlaatuista kulttuurimaisemaa kohtaan täyttyy hyvin.

Readme.fi

Lue myös nämä

X