Tilaa
Uutiset

Suuret purjelaivat Turkuun elokuussa

06.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

 Turun kaupungin kuva-arkisto

Turussa on taas upeaa nähtävää, kun yksi Turun kulttuuripääkaupunkivuoden kohokohdista kerää elokuuun lopulla Aurajokeen joukon suuria purjelaivoja.

Sail Training International (STI) järjestää yhdessä Turun kaupungin kanssa The Culture 2011 Tall Ships -regatan Itämerellä.

Tulonsa ovat varmistaneet maailman suurin purjealus, nelimastoparkki Sedov (Venäjä, 122 m) sekä toiseksi suurin alus, neli-mastoparkki Kruzenshtern (Venäjä, 113 m). Lisäksi Turussa nähdään mm. Mir (Venäjä, 109 m) ja Dar Mlodziezy (Puola, 109 m). Myös fregatti Shtandart (Venäjä, 35 m) on tulossa tapahtumaan. Alus on kopio Pietari Suuren laivaston fregatista vuodelta 1703.

Ranta-alueella on luvassa konsertteja aivan tapahtuma-alueen sydämessä eli Varvintorin aukealla ja Merikeskus Forum Marinumin edustalla. Tapahtuma-alueelle ja purjealuksille on vapaa sisäänpääsy.

Turku on toiminut Tall Ships’ Races -isäntänä aiemmin vuosina 1996, 2003 ja 2009. Tapahtuma on joka kerta kerännyt satoja tuhansia kävijöitä. Vuoden 2009 tapahtumaa ihaili Turussa noin puoli miljoonaa kävijää.

Klaipeda – Turku – Gdynia

Varsinainen Tall Ships’ Race 2011 päättyy elokuun alussa Ruotsin Halmstadiin, josta osa aluksista jatkaa Rostockiin Hanse Sail -tapahtumaan. Sieltä alukset siirtyvät Liettuan Klaipedaan, josta The Culture 2011 Tall Ships Regatta alkaa.

Klaipedasta alukset purjehtivat Turkuun ja jatkavat neljä päivää myöhemmin Puolan Gdyniaan, joka on kilpailun päätesatama. Turussa alukset ovat 26.-28.8. Lähtö Gdyniaan tapahtuu 29.8. Utöstä.

Jokainen voi ilmoittautua mukaan

Regatta on poikkeuksellinen tapahtuma monella tavalla. Kun aiemmin on vähintään puolet miehistöstä pitänyt olla alle 25-vuotiaita, tällä kertaa kenellä tahansa on mahdollisuus ilmoittautua Klaipedasta Turkuun tai Turusta Gdyniaan kisaaville aluksille. Aiempaa purjehduskokemusta ei tarvita, kiinnostus kokea hieno merimatka riittää.

Lisätietoja

 

 

Lue myös nämä

X