Tilaa
Jutut

Superjahti joka katoaa ympäristöön kuin kameleontti

Aluksen idea, tai salaisuus, ovat sen pintoja peittävät suuret lasielementit, jotka heijastavat kuvaa kulloisestakin ympäristöstä kuten peili.

27.04.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Superjahdit ovat usein tarkoituksella huomiotaherättäviä. Uudella konseptilla toteutettu HIDE-jahti on kuitenkin ihan muuta, sillä se on suunniteltu sulautumaan taustaans.a

164-jalkaista alusta tuskin lasketaan vesille ihan lähiaikoina, kiitos maailmalla mellastavan koronaviruksen, mutta tuotanto aloitettaneen heti, kun tilanne alkaa näyttää valoisammalta, uutismedia CNN kertoo.

Aluksen idea, tai salaisuus, ovat sen pintoja peittävät suuret lasielementit, jotka heijastavat kuvaa kulloisestakin ympäristöstä kuten peili. Ratkaisu takaa paitsi aluksella olevien yksityisyyden, se myös kunnioittaa ympäröivää luontoa. Niin suunnittelijat ainakin uskovat.

”HIDE haluaa naamioitua ympäröivään luontoon”, veneen suunnitellut Anna Borla sanoo CNN:n haastattelussa.

Ei HIDE tosin sulavalinjaisena muotoiluaan häpeä. Majoitustiloja jahdilla on kahdeksalle ihmiselle, ja kannelta löytyy muiden muassa uima-allas ja aurinkotuolit.

Pääkannella sijaitsee niin kahdella parvekkeella varustettu omistajan hytti kuin esimerkiksi kuntosalikin.
Ympäristöä jahdin suunnittelussa on ajateltu kautta linjan: On aurinkopaneleita, huonekalut on päällystetty kierrätyskankailla, ja niin edelleen.

Suunnittelusta vastaava Borla arvioi aluksen matkavauhdiksi 14 solmua ja huippunopeudeksi 18 solmua.

”Hän on täydellinen yhdistelmä luksusta, rentoutta, suorituskykyä ja tyylikkyyttä”, Borla sanoo CNN:lle.

Lue myös nämä

X