Tilaa
Uutiset

Suomi Hampurin näyttelyn kumppanuusmaa

29.10.2010

KirjoittajaVesa Leppä

 Hanseboot/Nico Maack

Suomi on tämän vuoden Hampurin venenäyttelyn, Hansebootin kumppanuusmaa. Se tarkoittaa, että Suomi ja etenkin suomalainen veneteollisuus ja sen kattojärjestö Finnboat saavat näyttelyssä erikoisaseman ja erikoisnäkyvyyden 30.10.-7.11.

Hampurin venenäyttely on yksi Euroopan merkittävimpiä venenäyttelyjä. Se on perinteisesti tunnettu etenkin purjevenenäyttelynä, mutta vuosi vuodelta moottoriveneiden osuus on näyttelyssä kasvanut ja tänä vuonna suhde alkaa olla jo lähes tasoissa.

Moottori- ja purjeveneiden lisäksi näyttelyssä on esillä erittäin paljon veneilytarvikkeita, moottoreita, elektroniikkaa, satamia, veneilykohteita, venevuokrausta ja mm. kalastusta.

Suuri osa Hampurin näyttelystä esittelee Keski-Euroopassa edelleen sangen suosittuja vesiurheilumuotoja ja -varusteita kuten purjelautoja, kevytveneitä, lainelautoja ja vaatetusta.

Suomalaisista moottorivenemerkeistä ovat esillä mm. AMT, Aquador, Bella, Buster, Minor, NordStar, Silver, Targa, TG ja Yamarin. Lisäksi mukana on useita suomalaisia purjeveneitä.

Veneiden lisäksi näyttävästi esiintyy Turun saaristo ja Ahvenanmaa. Saaristomerta mainostetaan yhdeksi alkuperäisimmistä saaristoluonnoista koko Euroopassa ja samalla ylistetään sitä veneilijän paratiisina.

Kaikkien kävijöiden kesken arvotaan myös viikon purjehdusloma Saaristomerellä Midnight Sun Sailingin veneellä.

Hampurin venenäyttelyssä esittäytyy kaikkiaan noin 700 näytteilleasettajaa, mikä on noin kaksi kertaa enemmän kuin Helsingin helmikuisessa venenäyttelyssä. Veneitä on esillä noin 1 000 ja näyttelytilaa on kymmenessä hallissa, osittain kahdessa kerroksessa.

Suurimmassa moottorivenehallissa on näyttelytilaa noin 13 500 neliötä, mikä vastaa noin puolta koko Helsingin venenäyttelyn käytössä olleesta pinta-alasta.

Kävijöitä näyttelyyn odotetaan vajaat 100 000, mikä on parisenkymmentä prosenttia enemmän kuin Helsingin näyttelyn vuotuinen kävijämäärä.

Hanseboot/Ancora Marina

Näyttelyhallien lisäksi Hansebootissa on Elbe-joella suuri uiva osasto. Siellä ovat esillä todella suuret veneet ja jahdit, joita ei näyttelyhalleihin ole ollut tarkoituksenmukaista tuoda.

Kuvat: HMC & Nico Maack (N)

 

Lue myös nämä

X