Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Suomenlinnassa virittäydytään tonttujen ja yhteislaulun siivittäminä jouluun

Suomenlinnan historiallisessa merilinnoituksessa vietetään Linnoituksen joulua. Joulun vietto alkaa tänään lauantaina ja jatkuu aina loppiaiseen saakka.

01.12.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Avajaisviikonloppuna Linnoituksen joulussa voi esimerkiksi kiertää Linnoitustontun reitin, osallistua lapsille suunnatulle ja opastetulle Kaarle-tontun kierrokselle tai vaikkapa vierailla saaren monissa museoissa. Myös Suomenlinnan joulukuusten valot sytytetään.

Omatoiminen Linnoitustontun reitti on avoinna loppiaiseen saakka. Kaarle-tontun opastuksella saarta voi kiertää aina lauantaisin koko joulukuun ajan.

”Linnoituksen joulun ohjelmaa on järjestetty jo monena vuonna yhteistyössä Suomenlinnan yrittäjien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Linnoitustontun reittiä on voinut seurata jo vuodesta 2006 lähtien, ja se on muodostunut monille kävijöille ja asukkaille perinteeksi, Suomenlinnan hoitokunnan tapahtumakoordinaattori Paula Lappalainen sanoo tiedotteessa.

© Linnoituksen joulu / Aino Heininen

Yleensä vain kesäkaudella avoinna oleva Lelumuseo pitää ovensa avoinna läpi joulukuun ja aina loppiaiseen saakka. Esimerkiksi Sotamuseo ja Suomenlinna-museo ovat puolestaan avoinna läpi vuoden.

Joulukuussa saarella järjestetään myös useita joululaulutilaisuuksia sekä konsertteja. Onpa Suomenlinnassa joulun kunniaksi mahdollisuus kurkistaa myös taiteilijoiden työhuoneisiin, ja tietenkin tehdä myös jouluostoksia.

Kaikki Suomenlinnan joulunalustapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista täältä.

Suomenlinna on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista ja Unescon maailmanperintökohteessa käykin vuosittain noin miljoona vierasta.

X