Tilaa
Uutiset

Suomenlinnassa kävijäennätys

28.01.2011

KirjoittajaKiti Westerback

 Jarmo Vehkakoski

Kävijämäärät kulttuurimatkailijoiden suosimassa Suomenlinnassa ovat vuosien varrella tasaisesti kasvaneet, eikä vuosi 2010 tehnyt poikkeusta: vierailijoita oli yhteensä 736 000, mikä on kaikkien aikojen kävijäennätys.

Linnoituksen aiempi kävijäennätys, 713 000 vierailijaa, oli vuodelta 2009.

Valtaosa kävijöistä saapui viime vuonna Suomenlinnaan kesäkuukausina. Virallisten kävijätilastojen mukaan kaikkien aikojen vilkkain oli heinäkuu, jolloin Suomenlinnassa vieraili lähes 190 000 kävijää. Edellinen heinäkuun kävijäennätys oli vuodelta 2001, jolloin saaressa kävi hieman yli 172 000 vierailijaa.

– Poikkeuksellisen helteinen kesä houkutteli saareen vilvoittelemaan, arvelee Suomenlinnan hoitokunnan matkailukoordinaattori Milla Öystilä.

Myös talvikauden kävijämäärät kasvavat tasaisesti. Unescon maailmanperintökohteesta onkin tullut ympärivuotinen käyntikohde.

– Suomenlinnan talvi tarjoaa mielenrauhaa. Jo pelkkä talvinen merimatka saareen toimii hengähdystaukona kiireiselle kaupunkilaiselle. Etenkin ulkomaiset kävijät ovat pikkuhiljaa löytäneet talvisen linnoituksen, kertoo Öystilä.

Suomenlinnan kävijämäärä perustuu linnoitukseen liikennöivien lauttojen ja vesibussien matkustajamääriin, joista on vähennetty asukas- ja työmatkaliikenne.

Kulttuurikävijöitä
entistä enemmän

Kulttuurikävijöitä linnoituksessa kävi viime vuonna entistä enemmän.

Sukellusvene Vesikossa, Suomenlinnan Lelumuseossa ja Sotamuseon Maneesissa kävijämäärät kasvoivat.

Muissa saaren museoissa sekä taidegalleriassa kävijämäärät pysyivät ennallaan.

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X