Tilaa
Uutiset

Suomen vanhin urheiluseura täyttää 155 vuotta

26.01.2011

KirjoittajaKiti Westerback

BSF 

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut urheiluseura Segelföreningen i Björneborg – BSF perustettiin Porissa 26. tammikuuta 1856. Seura toimii edelleen aktiivisesti edistääkseen purjehdus- ja veneilyharrastusta, jäsentensä venetuntemusta sekä vesillä liikkumisen taitoja. Nykyään seuraan kuuluu n. 600 jäsentä, 52 purjevenettä, 36 moottorivenettä sekä yli 20 juniori- ja kevytvenettä.

Nykysääntöjensä mukaisesti seura kehittää ja edistää veneilyurheilua sekä jäsentensä venetuntemusta ja vesillä liikkumisen tietoja ja taitoja.

Seuran toiminta painottuu erityisesti kilpapurjehdukseen ja vuosittain järjestetään SM-tasoisia ja kansainvälisiä purjehduskilpailuja. Seuran jäsenet ovat menestyneet loistavasti kotimaan kilparatojen lisäksi kansainvälisissä kilpailuissa, mm. viime vuonna Laser 4.7 -luokan Eurooppa Cupin toinen sija, Suomen mestaruus ja ranking-sarjan voitto. Perinteisessä Vikla-luokassa saavutettiin SM-kisoissa hopea ja pronssi, sekä rankingsarjan voitto. H-veneluokassa osallistuttiin aina MM-kilpailuja myöden.

Koulutustoiminta on vahvasti mukana BSF:n toiminnassa. Juniorien ja aikuisten purjehduskurssit opastavat peruspurjehdustaitoihin. Kurssit ja leirit ovatkin vuodesta toiseen olleet täynnä.

Tulevien purjehduskausien panostuksia tulee olemaan Kallon sataman ja rakennusten kehittäminen. Tuore esteettömyysselvitys tähtää satamatoimintojen paranemiseen, BSF toteuttaa yhteistyössä Satakunnan Ammattikorkeakoulun kanssa mm. Esteetön Yyteri -tapahtumaa ja kehittää näin toimintojaan paremmin myös vammaispurjehdusta palvelevaksi.

Seura on käynnistänyt 606-projektin, jonka ensimmäisessä vaiheessa on hankittu kaksi 606-tyyppistä pientä kölivenettä koulutus- ja kilpailukäyttöön. Tarkoituksena on myös edistää 606-luokan kehitystä ja kasvua Porissa.

BSF juhlii lauantaina 29.1. Suomalaisella klubilla.

 

Lue myös nämä

X