Tilaa
Jutut

Suomen Puuveneilijöiden huoltokurssi – Pintaa syvemmälle

Suomen Puuveneilijöiden huoltokurssilla opetellaan työvaiheita, joilla voi ottaa askeleen kohti tavallista kausihoitoa vaativampia remontteja.

23.01.2022

Kirjoittajaja kuvat Pasi Nuutinen

KYSYKÄÄ sitten kanssa”, yllyttää veneveistäjä Jonatan Reuter kurssilaisia. Kehotus otetaan heti tosissaan. Kysymyksiä satelee ja Reuter vastailee niihin pohdiskellen ja perustellen. Aikaa siihen kuluu, ja ennakkoon laadittu opetusohjelma alkaa vaikuttaa kovin kunnianhimoiselta.

Yhdessä viikonlopussa pitäisi ehtiä käydä läpi tiikkikannen huoltoa, runkolautojen halkeamien korjausta, kaarien vaihtoa, muita puu- ja levykunnostuksia, erilaisia hionta- ja lakanpoistotapoja, puupintojen pohja- ja kyllästystöitä sekä pintakäsittelyjä, kaikissa tarvittavista työkaluista ja -aineista puhumattakaan.

Kurssilaisia on 14 ja jokaisella huollettavanaan puuvene. Ei välttämättä oma, mutta ilmeisen rakas. Niin tärkeä, että sen takia kannattaa tulla viikonlopuksi Kuggomin perinnekeskukseen Loviisan naapuriin. Paikka tunnetaan pitkistä puuveneen veistäjäkoulutuksistaan, mutta siellä pidetään myös Suomen Puuveneilijät ry:n hoitokursseja kerran, pari vuodessa.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X