Tilaa
Uutiset

Suomalaiset mukana VOR-keskusteluissa

Tuskin on hiki ehtinyt kuivua VOR-purjehtijoiden otsalla, kun uutta kisaa jo suunnitellaan. Mukana keskusteluissa ovat olleet myös suomalaiset.

05.10.2015

KirjoittajaAri Inkinen

“Olemme käyneet keskusteluja kahden suomalaisen purjehtijaryhmän kanssa, ja myös kaksi suomalaisyritystä on kiinnostunut seuraavasta VOR-kisasta kahden vuoden päästä”, kertoi Volvo Ocean Racen toimitusjohtaja Knut Frostad Genovan venenäyttelyn yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Samalla Frostad kertoi, että seuraava kisa käydään 2017–2018 nykyisillä veneillä ilman merkittäviä muutoksia. Joitain parannuksia tehdään muun muassa sähkön saantiin, ja ennen kaikkea mediapalvelujen toimivuuteen kiinnitetään huomiota.

Toistaiseksi mukaan on ilmoittautunut vasta Team Vestas Wind, mutta Frostad ei epäile, etteivätkö nykyiset veneet lähtisi kaikki matkaan.

Sen sijaan mahdollisia lisäveneitä ei enää rakenneta hajautetusti, kuten olemassa olevat VOR 65 -veneet, vaan jatkossa kaikki valmistaa alusta loppuun Italian Bergamossa sijaitseva Persico Marine. Nykyisiin veneisiin yhtiö valmisti rungot ja kokosi veneet.

Knut Frostad ei halunnut tarkemmin yksilöidä suomalaistahoja, joiden kanssa keskusteluja käydään. Jotenkin esiin kuitenkin pomppasi nimi Kenneth Thelén.

Thelénin mukaan keskusteluja ei käydä tällä hetkellä mitenkään aktiivisesti.

”Suomessa on kyllä päteviä kundeja, jotka pärjäisi tuolla, mutta nykyisessä taloustilanteessa on tosi vaikea löytää yhteistyökumppania”, Kentsu valittelee ja vakuuttaa, että kiinnostusta kyllä olisi.

Lue myös nämä

X