Tilaa
Uutiset

Sunseeker vaihtoi omistajaa

03.06.2010

KirjoittajaAri Inkinen

 Sunseeker

Jälleen yksi yrittäjävetoinen, perustajansa johtama venevalmistaja on päätynyt sijoittajaryhmän käsiin. Englantilaisen Sunseekerin perustaja Robert Braithwaite on myynyt yhtiönsä osake-enemmistön englantilais-irlantilaiselle sijoittajaryhmälle.

Dublinissa päämajaansa pitävän FL Partnersin johtama ryhmä maksoi Sunseekerista noin 30 miljoonaa euroa. Samalla uusi omistaja järjesteli Sunseekerin velat uudestaan. Braithwaite on edelleen yhtiön suurin henkilöomistaja.

Veneilyn maailmaa koetellut lama ei ole säästänyt Sunseekeriakaan, joka viimeisen kymmenen vuoden aikana on tähynnyt yhä suurempiin, markkinaheilahtelujen ulottumattomissa oleviin miljoonajahteihin. Yhtiön edellisen tilikauden tappio oli 11 miljoonaa euroa, kun tulos vielä 2008 päättyneellä tilikaudella oli 21 miljoonaa euroa voitolla.

Yhtiön tulosta painoi mittava tehdasinvestointi. Lähinnä suurten, jopa 40-metristen jahtien valmistusta varten Englannin Pooleen on valmistumassa uudet tilat. Yhtiön edustajan mukaan tiloja voidaan helposti laajentaa niin, että hallissa on mahdollista rakentaa jopa 50-metrisiä Sunseekereitä. Investoinnin arvo on 48 miljoonaa euroa.

Sunseeker työllistää eri puolilla maailmaa kaikkiaan noin 2 300 henkilöä. Suomessa Sunseekeria edustaa Wihuri Oy Power Products Helsingissä.

 

 

Lue myös nämä

X