Tilaa
Uutiset

Sun Odyssey 409 – moderni ja toimiva kaunotar

18.02.2011

KirjoittajaMinttu Lieko

Marjo Tynkkynen

Syksyllä julkistettu Jeanneau-uutuus on jo ehtinyt kerätä palkintoja. Tammikuussa Düsseldorfin venenäyttelyssä Sun Odyssey 409 voitti European Yacht of the Year 2011 -tittelin Family Cruiser -kategoriassa ja keskiviikkona se palkittiin Venemessujen Messujen Purjevene 2011 -palkinnolla.

Viiden tasavahvan finalistin joukosta Venemessujen raati valitsi purjevenesarjan voittajaksi Sun Odyssey 409:n, sillä se on kaikin puolin mukava paketti. Veneen kannella on turvallista liikkua ja sisätilat ovat tilavat ja valoisat. Design on modernia ja hinta kokoluokassaan kohtuullinen.

Isäntäväen silmäterä

– Veneessä parasta on sen käyttötarkoituksenmukaisuus. Suunnittelussa on otettu todella hyvin huomioon, kuka veneellä purjehtii, toteaa Toni Hellman venettä maahantuovasta Helmarin Oy:stä. – Sun Odyssey on ihanteellinen vieraita kestitsevälle pariskunnalle tai pienelle perheelle. Väljissä yöpymistiloissa on neljä vieraspaikkaa ja omistajapariskunnan valtakunnaksi varattu keulatila.

Sisätilat ovat helppo muuntaa yöpyjien määrän ja tarpeen mukaan. Oleskelutilan pöydän saa suurennettua ja kun sen laskee alas, sohvasta saa parivuoteen. Säilytystilaa on paljon ja sitä pystyy oikeasti hyödyntämään: kaapistot ja jääkaappi on asennettu kahteen tasoon ja vaatekaapeissa on tuuletus.

– Ja myös vieras-wc:ssä on suihku – ainoana tässä kokoluokassa, Hellman kehaisee.

Pari bonusta purjehtijan iloksi

– Purjehdusominaisuuksiltaan Sun Odyssey 409 on nopea, vakaa ja helppo käsitellä. Ruorimies pystyy yksin hoitamaan kaikki purjehduksen aikaiset toimenpiteet. Veneessä on keulapurje vakiona, jolloin päästää turhasta skuuttien hilaamisesta, Hellman kertoo.

Messujen raadilta Sun Odyssey taas sai kiitosta isopurjeen jalusjärjestelmän toimivuudesta.

– Tässä on myös uudenlainen plotterin paikka, joka kääntyy 360 astetta. Huonommalla kelillä kuski voi laittaa autopilotin päälle ja siirtyä suojaisampaan paikkaan istumaan, Hellman esittelee.

Sun Odyssey 409 on nähtävillä messuilla osastolla 1a13 sunnuntaihin 20.2. klo 17 asti.

Kuva: Marjo Tynkkynen

 

Lue myös nämä

X