Tilaa
Uutiset

Sulkukanavilla muutoksia palveluihin

12.04.2007

KirjoittajaVenelehti

Maksukäytäntö Saimaan kanavalla on muuttunut. Veneilijät hoitavat Saimaan kanavan lupamaksut jatkossa suoraan Merenkulkulaitoksen pankkitilille, eli veneilijän ei enää tarvitse henkilökohtaisesti poiketa Saimaan VTS-keskuksessa. Tarkempia tietoja uudesta maksukäytännöstä saa Saimaan kanavan hoitokunnasta sekä Merenkulkulaitoksen internet-sivuilta www.fma.fi.
Merenkulkulaitos on myös muuttanut itsepalvelukanavien aukioloaikoja. Itsepalvelukanavat maan eri puolilla ovat tänä vuonna käytettävissä kello 7-24, eli tuntia viimevuotista pidempään. Muutos johtuu yleisöltä tulleesta palautteesta. Alkujaan itsepalvelukanavien läpi pääsi aina halutessaan. Nykysäännösten mukaan kanavilla pitää kuitenkin olla myös yöllä päivystys vahinkojen tai laitehäiriöiden varalta. Päivystyksen takia aukioloaikoja on sittemmin rajoitettu.

Niin sanotut palvelukanavat ovat puolestaan auki kesäkuukausina kello 9-23. Sesongin ulkopuolella aukioloajat ovat lyhyemmät. Ajoista saa lisätietoa kanavien ilmoitustauluilta sekä Merenkulkulaitoksen verkkosivuilta. Kanavaliikennemääräyksiä ja aukioloaikoja koskevat sivustot päivitetään toukokuun aikana.

HJO 12.4.2007

Lue myös nämä

X