Tilaa
Jutut

Stailattu Aquariva Gucci

La Dolce Vita oli johtoajatus, kun muotitalo Guccin taiteellinen johtaja stailasi Riva-veistämön kruununjalokiven, Aquarivan.

27.06.2011

Kirjoittajaari inkinen

Muotitalo Gucci juhlii tänä vuonna 90-vuotista olemassaoloaan. Riva sen sijaan täyttää ensi vuonna jo 170 vuotta. Nyt nämä kaksi ovat yhdistäneet parhaat voimansa ja luoneet veneen, jossa venemuotoilu saa uuden merkityksen.

Jo 20 vuotta Rivan malliston on suunnitellut italialainen suunnittelutoimisto Officiana Italiana Design. Parhaiten veistämön pitkät perinteet näkyvät nimenomaan vuonna 2000 esitellyssä Aquariva-mallissa, jonka linjat edustavat Rivan vanhaa, mahonkiajan tyyliä.

Erikoismalli Guccissa sen sijaan näkyy muotitalon luovan johtajan Frida Gianninin kädenjälki. Hänen johtoajatuksensa on ollut La Dolce Vita, sodanjälkeisen Italian makean elämän aikakausi. Silloin naiset olivat kauniita, autot nopeita, glamour ja eleganssi hallitsivat maailmansodan kauhuista selvinneiden italialaisten elämää.

Gucciksi veneen tekevät ennen kaikkea lukuisat yksityiskohdat ja kiiltävän valkoinen väri. Istuinten kankaissa näkyy Guccin logo. Kolmiraitaisessa vesilinjassa on Guccin vihreä-punainen-vihreä väritys, tuulilasi on sävyltään vihreä. Astiasto ja tekstiilit ovat Guccin suunnittelemia.

Rivaa puolestaan on itse vene, ja sen 20 kertaan lakattu mahonki (10 kerrosta siveltimellä, 10 ruiskulla).

Vaihtoehtoisia moottoreita ei ole tarjolla, vaan 33-jalkaisessa veneessä on kaksi 380 hevosvoiman Yanmar 6 LY3/UTP -moottoria sekä sähköinen, kaksinopeuksinen vaihteisto.

Huippunopeus on 41 solmua ja tankillisella ajaa noin 150 meripeninkulmaa.

Vene esiteltiin ensimmäisen kerran viime syksynä Cannesin venenäyttelyssä ja Milanon muotimessuilla. Sittemmin se on kulkenut eri puolilla maailmaa venenäyttelyissä. Helsingissä sitä ei kuitenkaan nähty.

Aquariva Gucci on myytävänä aivan normaalisti Rivan mallistossa, mutta hinnasta ei paljon huudella. Olisihan rahvaanomaista puhua rahasta tällaisen veneen kohdalla…

Aquariva Gucci

Tekniset tiedot

Pituus 10,07 m
Leveys 2,80 m
Syväys 0,96 m
Paino  5,35 t
Moottorisuositus  2 x 380 hv
CE-luokitus B (avomeri)
Valmistaja Riva Yacht Spa., Forli, Italia, www.riva-yacht.com

 

Lue myös nämä

X