Tilaa
Uutiset

Special Olympics- ja vammaispurjehduksen SM-kisat seilattiin Turussa

02.09.2008

KirjoittajaVenelehti

Turussa järjestettiin 9.-10.8. muutaman välivuoden jälkeen Special Olympics- ja vammaispurjehduksen SM-kisat. Kilpailut käytiin 606-veneillä, jotka soveltuvat erityisryhmien purjehdukseen mainiosti.

Kisojen järjestelyistä vastasi Turun Pursiseuran kokenut purjehduskouluttaja Sauli Jankari apunaan SKLU:n purjehduksen päävalmentaja Markus Norelma. Kilpailujen tunnelma oli kaikin puolin positiivinen ja miellyttävä. Turun Pursiseura on luvannut järjestää vastaavat kisat myös ensi vuonna.

Kilpailuista tuli äärimmäisen tasaiset ja jännittävät. Lauantaina oli vuorossa harjoituksia ja luokittelukisat, sunnuntaina päästiin kaikissa luokissa purjehtimaan suunnitellut neljä lähtöä. Kunkin luokan voittaja selvisi vasta viimeisessä lähdössä.

Ensikertalaisiakin oli mukana ja voitto meni lietolaiselle Matti Heinolle heti ensi yrittämällä. Hänellä oli partnerinaan kokenut Kesämaailman kisoissakin menestynyt Mari Harkke. Joni Roivanen ja Juha-Matti Linnasaari jätettiin himmeämmille mitaleille. Partnereinaan heillä oli Henrik Gustafsson ja Johanna Roivanen. Neljänneksi purjehti tasaisessa kilpailussa Jere Suominen partnerinaan Monica Telkola. Level 2:ssa Heikki Kullberg otti voiton partnerinaan Antti Aarnio.

Näkövammaisten sarjan voitti Jukka Jokiniemi gastinaan Veli-Pekka Rantanen ja partnerina Erkka Ikonen. Toiseksi purjehti Janne Silas partnerinaan Monica Telkola. Suomen invalidien urheiluliiton tiukassa mittelössä voiton veivät Kimmo Rundström Oulusta partnerinaan Mari Harkke. Hopea meni tiukan vastuksen antaneelle Markus Mauryn kipparoimalle venekunnalle. Markuksen gastina olivat Harri Haapala ja Timo Karko.

Vammaispurjehduksessa veneen varsinaisella perämiehellä on aina avustaja.

JP 2.9.2008

Lue myös nämä

X