Tilaa
Jutut

Skipperin perustaja: ”Varovainen ennuste, että tällä voi myös olla positiivisia vaikutuksia”

Koronatilanne on herättänyt huolta myös vuokravenepalvelu Skipperin asiakkaissa. Yritys kuitenkin uskoo veneilyn kiinnostavan tulevaisuudessa jopa tavallista enemmän.

08.04.2020

KirjoittajaTanja Paananen

Skipperin asiakaspalveluun satelee tällä hetkellä kysymyksiä, joista noin neljäsosa liittyy koronan aiheuttamiin muutoksiin palvelussa.

”Oman tiimimme tekeminen ei ole muuttunut. Olemme panostaneet alusta asti digitaalisuuteen ja kaikki tehdään etänä. Sen sijaan asiakaskäyttäytymisessä on ollut muutoksia”, kertoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Kristian Raij.

Yritys vastaa jatkuvasti ihmisten kysymyksiin puhelimitse, sähköpostilla ja chatissa omilla verkkosivuillaan. Skipperi pyrkii ohjeistamaan ihmisiä huolellisesti ja kaikki ovat suhtautuneet ymmärtäväiseksi. Irtisanoutumisia kaupunkivenepalvelusta on kuitenkin tullut, joiden taustalla on monesti kurja tarina.

”Kun koronauutisointi lähti isommin liikkeelle, se näkyi hetkellisesti myynninlaskuna. Viime aikoina myynti on taas lähtenyt viriämään”, sanoo Raij.

Hänen mukaansa moni asiakas pohtii nyt turvallisempi vaihtoehtoja ulkomaan lomille. Kotimaassa liikkuminen ja vesille lähteminen saattaa tuntua tällä hetkellä houkuttelevammalta.

Skipperi ei ole toistaiseksi karsinut palveluitaan ja vuokravenetoiminnan on tarkoitus käynnistyä suunnitellun mukaan ensimmäinen toukokuuta.

”Seuraamme tietysti mitä viranomaiset ohjeistavat ja miten lainsäädäntö toimii. Nyt näyttää siltä, että voimme avata toiminnan toukokuussa”, Raij sanoo.

Kaikkeen on varauduttu

Veneisiin on tulossa asianmukaiset puhdistusaineet ja asiakkaita ohjeistetaan huolehtimaan hygieniasta veneessä ja välttämään kontakteja.

Skipperi antaa veneiden vuokraajille myös ajankohtasta tietoa Uudenmaan ja Suomen rajaa koskevista ylityskielloista.

”Meillä on yksi piste Hangossa. Teemme selväksi, että tällä hetkellä siitä ei voi lähteä toiseen suuntaan. Veneily pitää tapahtua rajoitteiden sisäpuolella ja toivomme, että ihmiset välttävät asuttuja saaria ja yleisisiä satamia”, Raij sanoo.

Raijn mukaan viime kesän veneiden käyttötilastot osoittavat, että kaupunkivuokaraveneiden asiakkaat ajelevat pääosin lähiseuduilla.

”Se, että ylipäätään pääsee vesille ja retkelle, tekee hyvää mielialalle. Meillä on paljon luonnonsaaria ja luotoja, jonne voi mennä retkeilemään oman perheen kanssa”.

Skipperi on muuttanut käyttöehtojaan sekä yksityis- että kaupunkivenevuokrauksen puolella. Jos kotitaloudelle tulee taloudellinen isku, voi käyttöoikeuden perua. Normaalisti käyttöoikeuden ostaminen on voimassa kuusi kuutautta ja se on sitova.

”Emme halua olla sellainen toimija, joka vaikeuttaa tilannetta entisestään, jos ihminen joutuu vaikeuksiin”, Raij kertoo.

Mikäli veneitä ei saisi viranomaissääntöjen takia ottaa ollenkaan käyttöön, silloin vuokraaja saa rahat takasin.

”Skipperillä on vahva tuki Yamahalta, jolta kaupunkiveneet tulevat ja tilanteesta selvitään yhteistyöllä”, Raij vakuuttaa.

Toimintaa uusilla paikkakunnilla ja verkkoon

Skipperi laajenee kaudella 2020 uusille paikkakunnille Suomessa sekä Tukholman alueelle.

Toiminnan on tarkoitus avautua kaikilla paikkakunnilla toukokuussa, viranomaisohjeita ja lainsäädäntöä noudattaen.

Tukholmassa veneiden varauksissa ei ole tapahtunut samanlaista kyykkäystä kuin Suomessa. Raij uskoo, että maakohtaiset viranomaisohjeet ovat mahdollisesti vaikuttaneet asiaan.

Skipperin vuokravenepalvelun käytön edellytys on edelleen koulutus.

Kaikki veneilyn teoriakurssit järjestetään tällä hetkellä verkossa ja käytännön venekoulutus yksityisopetuksena. Viime vuonna käytännön opetus tapahtui neljän hengen ryhmissä.

”Näihin menee nyt vain enemmän aikaa. On hyvä, että lähdimme rakentamaan palvelua alusta asti myös verkkoon”, Raij toteaa.

Lue myös nämä

X