Tilaa
Uutiset

Skipperille 7 miljoonan rahoitus toiminnan laajentamiseen

Suomalainen veneilyalan startup Skipperi laajentaa Yamaha Motorsin johtaman rahoituskierroksen avulla toimintaansa Australiaan ja Yhdysvaltoihin.

09.02.2023

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajaskipperi

Suomalainen veneiden välityspalvelu Skipperi kertoo keränneensä 7 miljoonan euron rahoituksen. Rahoituskierrosta johti Yamaha Motor, ja sille osallistuivat myös Baltiska Handel Sverige, Matu Capital ja HP Capital. Yhtiö aikoo laajentaa kansainvälistä toimintaansa Australian Bribaneen ja lukuisiin eri kaupunkeihin Yhdysvalloissa. Lisäksi rahoituksen avulla vahvistetaan teknologiatiimiä ja parannetaan alustan toimivuutta.

”Skipperi on meille tärkeä kumppani”, kertoo Yamaha Motorin Chief General Manager on Marine Business Operation Toshiaki Ibata. Skipperi on ainoa teknologia-alan yritys, joka on itse kehittänyt toimivan digitaalisen alustan, jonka avulla yhä useampi pääsee nauttimaan veneilystä. Toivomme, että yhteistyömme jatkuu ja että jatkuvasti kehittyvä jakamistalous vahvistuu sijoituksemme myötä.”

Skipperi Fleet on sovelluksen avulla toimiva yhteiskäyttöpalvelu, jossa jäsenet voivat käyttää yli 400 venettä kuudessa eri maassa kausikohtaisella kuukausimaksulla. Fleet-palvelun käyttöönotto ei vaadi erillistä rekisteröitymismaksua, eli jäsenet maksavat kuukausimaksun lisäksi vain polttoainekustannukset. Skipperi Rent on vertaisvuokrauspalvelu, jossa veneenomistajat voivat vuokrata veneitään toisille päteville veneilijöille.

Skipperi on vastuussa veneiden kunnossapidosta, varusteista, vakuutuksista ja saatavuudesta. Varmistaakseen veneilyn turvallisuuden Skipperi tarjoaa koulutuksia Skipperi Academyn kautta. Lisäksi kaikkien rekisteröityvien on läpäistävä Skipperin veneilykoe tai heillä on entuudestaan oltava hallussaan vaaditut luvat.

Anna-Leena Raijn ja Kristian Raijn perustama Skipperi haluaa tuoda lisää naisia veneilyharrastuksen pariin. Jäsenistössä on enemmän naisveneilijöitä kuin miehiä, ja Skipperi tekee yhteistyötä naisveneilijäjärjestöjen, kuten ruotsalaisen She Captainin kanssa.

Lisätietoja Skipperi

 

Lue myös nämä

X